Mahkeme iptaline karar verdi

Mahkeme iptaline karar verdi

Samsun ili Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesinde kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santralının iptali için Samsun İdare Mahkemesinde takip ettiğimiz davamızın kabulüne ve ÇED Gerekli Değildir şeklindeki Valilik işleminin iptaline karar verilmiştir.
Eğercili Zehir Santralı olarak bilinen tesis, Çarşamba Büyük Ova alanında kaldığı ve alternatif alan araştırması yapılmadığı gibi, mutlak tarım arazisi olan bu sahanın bir genelge ile tarım dışına çıkartılmasının buyurucu yasa hükmüne aykırı olduğu için davamızın kabulüne ve işlemin iptaline karar verilmiştir.
Mahmeke ayrıca söz konusu davanın bilirkişi heyetinini azırladığı raporun; dar ve kısıtlı bir bakış açısı ile hazırlanmış olması, çoğu noktalarda proje tanıtım dosyasındaki veriler esas alınarak raporun temellendirilmiş olması ve ayrıca bazı noktalarda nesnel ve objektiflikten uzak değerlendirmeler içermesi nedeniyle hükme esas alınabilecek nitelikte olmadığını da belirtmiştir.
İnsan yaşamı ve çevrenin korunmasına dair Anayasa hükmüne dayanılarak verilen mahkeme kararı yöremizde büyük bir sevinçle karşılıyoruz.
İdarenin bütün işlem ve eylemlerinde, Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerine
bağlı kalması gerektiğini yeniden hatırlatan mahkeme kararından duyduğumuz sevinci halkımızla paylaşıyoruz.
İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. Maddesi uyarınca Eğercili Mahalledinde temeli atılan tesisin sökülmesini ve taşınmazın eski haline getirilmesini bekliyoruz.
Anılan Yasa maddesi Samsun Valiliğine görev yüklemektedir. Yasanın Valiliğe yüklediği;

a) tesisin sökülmesi ve
b) eski hale getirmesine

dair görevin bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz.
Yasanın bu konuda idareye tanıdığı azami otuz günlük yasal süre dolduktan sonra ilgili ve sorumluları hakkında yasal ve yargısal yollara başvuracağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber