Kundak: Demokratik parlementer sistemin geri gelmesi için çalışacağız

Kundak: Demokratik parlementer sistemin geri gelmesi için çalışacağız
16.08.2018
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak,basın açıklaması yaparak 24 Haziran seçim sonuçlarının beklentilerin çok altında kaldığını ifade ederek,eksik yada hataların saptanarak tüm ilçelerde danışma kurulları yapıldığını ifade etti.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak yaptığı basın açıklamasında; ”

24 Haziran da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin üzerinden yaklaşık iki aya yakın bir zaman geçti. Üzerinde incelikle düşünülerek iktidarın tespit ettiği seçim tarihi başta olmak üzere; OHAL koşullarında seçime gidilmesi, yazılı ve görsel medyanın tamamına yakınının iktidar tarafından yönlendirilerek kullanılması, yerel idarelerin tüm imkânlarının seferber edilmesi, yapılan yasal değişikliklerle sandık kurulu başkanlarının devlet memurlarından atanması, güvenlik gerekçesiyle oy sandıklarının yer değiştirmesi, sandık çevresine kolluk kuvvetlerinin sokulması ve mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesi gibi birçok olumsuz koşulda bu seçime katıldık. 

Tüm bunlara rağmen tek adam rejimine geçit vermemek ve Demokratik Parlamenter sistemi koruyabilmek adına Genel Merkezimizce önemli adımlar atılmış, Samsun yerelinde de kısıtlı süre ve olanaklara rağmen tüm örgütler ve Milletvekili Adaylarımız ellerinden gelen çabayı göstermişlerdir.  

Ne yazık ki seçim akşamı alınan sonuçlar beklentilerimizin çok altında kalmış, Ülke genelinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kırgınlığın partimiz üyeleri ve gönül vermiş seçmenlerinde bir yılgınlığa dönüşmemesi için bir an önce eksikliklerimizi ya da hatalarımızı saptayarak gidermek adına tüm ilçelerimizde danışma kurulları yapılmıştır.  

Son olarak İl Danışma Kurulunda yapılan değerlendirmeler de; Samsun da alınan sonuçta tüm örgütlerin sorumluluğu olduğu Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin ilk kez birlikte yapılmasının seçmende kafa karışıklığı yarattığı, iki ayrı kampanya şeklinde yürütülen çalışmada koordinasyon eksikliği olduğu saptandı. Seçime ittifakla girilmesi ve Milletvekili sıralamasında kontenjan kullanılması da seçmen tercihlerini etkilemiştir. 

Son haftalarda yaşanan kurultay tartışmalarının bir an önce bitirilmesiyle önümüzde görünen yerel seçimlere hazırlanmamamız gerektiği sonucuna varılmıştır. 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi kriz bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylemlerinde ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Hukuk ve demokrasinin olmadığı bir ortamda bu tür krizlerin yaşanması kaçınılmazdır.  

Sonuç olarak bizler yine Hak, Hukuk, Adalet olan Demokratik Parlamenter sistemin geri gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.