Kumdan heykel etkinliği Türkiye çapında ses getirdi

Kumdan heykel etkinliği Türkiye çapında ses getirdi
05.07.2018
A+
A-

Atakum Gönüllüleri Derneği, yoğun ilginin gösterildiği Karadeniz’de ve Samsun’da bir ilk olan Kumdan Heykel Etkinliği Türkiye çapında ses getirdi.

Deniz turizmi açısından paha biçilemez bir ilçe olan Atakum’da Karadeniz’de ve Samsun’da ilk defa yapılan Kumdan Heykel Etkinliği, vatandaşlar tarafından tam not aldı. Atakum Gönüllüleri Derneği’nin heykeltıraş üyelerinin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda planladığı ve öncelik çocuklarımıza hitap eden etkinliğe taraflı tarafsız herkes büyük ve yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik ile ilgili görüş bildiren Atakum Gönüllüleri Genel Sekreteri Bayram Çelik, ‘’Samsun güzel bir şehir ve  Atakum güzel Samsunumuz’un en gözde en huzur verici coğrafi güzelliğe sahip ilçesi. Bölge liderliğine oynayan bir ilçe için bu yeterli mi?  Bir kentin kimliği olmalı, kent kimliği sadece fiziksel mekan düzenlemeleri ve sosyal hizmetler üzerine inşa edilemez. Mutlaka sanat lazım ve sanatçının sanatını en özgür şekilde hayatını geçireceği ortam lazım. Kent duyarlılığı ve kent kimliğinin yükseltmenin yollarını bulmak ve bu doğrultuda felsefeler üretmek, çalışmak hepimiz görevi olmalıdır. Bütün yapay ayrımları bir kenara bırakıp bütünleştirmek gerekir. Tasada, kederde birlik olma, çocuklarımıza mutlu bir gelecek oluşturma hissini vermemiz gerekir. Bu da ancak sanatla şiirle edebiyatla olur. Emeği geçen her arkadaşımıza çok teşekkür ederiz’’ diyerek Atakum’un kültür sanat kenti olmasının öncülüğünü yapmış oldu.

Bu arada kum heykel etkinliğinde yapımı devam eden heykelleri orada mola veren yokken birileri tarafından yıkılması her gün yeni bir heykel çalışma yapılmasına her gün gelen ziyaretçilerin yeni heykeller görmesine neden olmuştur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber