KPSS sınavı ne zaman ve ücreti ne kadar?

KPSS sınavı ne zaman ve ücreti ne kadar?
08.06.2021
A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek adaylar için son başvuru tarihi yaklaşıyor. İşte KPSS son başvuru tarihi ve sınav ücreti.

ÖSYM’nin resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan bilgilendirme KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için başvuruların alınacağı belirtilmiş, 28 Mayıs 2021 tarihinden itibaren de adaylardan başvurular ÖSYM’nin resmi sayfası üzerinden alınmaya başlanmıştı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için başvurular 14 Haziran 2021 tarihi saat 23.59’a kadar ais.osym.gov.tr adresinden alınacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
ÖSYM’den yapılan bilgilendirmede sınava lisans programlarından mezun olanlar ile 2 yıl içerisinde lisans düzeyinden mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. Başvuru koşullarına dair yapılan resmi açıklamada, “Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.” denildi.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN?
GY-GK 1 Ağustos tarihinde saat 10.15’te, Eğitim Bilimleri oturumu 1 Ağustos’ta saat 14.45’te, Alan Bilgisi 1. Oturum 7 Ağustos saat 10.15’te Alan Bilgisi 2. Oturum 7 Ağustos saat 14.45’te, KPSS Alan Bilgisi 3. Oturum 8 Ağustos’ta saat 10.15’te uygulanacak. KPSS ÖABT için belirlenen tarih 15 Ağustos oldu. Sınava katılmak isteyen adayların KPSS GY-GK her bir oturum için 90 lira, KPSS Alan Bilgisi her bir oturum için 65 lira, ÖABT her bir alan için ise 90 TL’lik sınav ücretini ödemesi gerekiyor.
(Kamu Bülteni)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber