Korona aşısı randevuları başladı

Korona aşısı randevuları başladı
13.01.2021
A+
A-

Ülkemize gelen koronavirüs aşılarının randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.

Bakan Koca, Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından Çin’den gelen CoronaVac aşısını yaptıran ilk isim oldu.

30 Aralık 2020 tarihinde Çin’den gelen aşılardan rastgele alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına sevk edilmiş, en az 14 sürecek analiz süreci başlatılmıştı. 14 günlük inceleme süresi bugün itibariyle tamamlandı ve Cumhurbaşkanı’nın da açıklamalarına göre aşılamanın Perşembe veya Cuma günü başlaması bekleniyor. Bu kapsamda aşı için randevularda başladı. Aşılar, Sağlık Bakanlığı’na ait iklimlendirme özelliklerine sahip özel araçlarla depolara dağıtılacak.

Bilim Kurulunca çeşitli nüfus gruplarına göre enfeksiyon kapma gibi olumsuz toplumsal etki riski gibi nedenler göz önünde bulundurularak aşamalarda genel öncelikler belirlendi. Buna göre aşılama 4 aşamada yürütülecek. Aşılama ilk olarak sağlık çalışanları, 65 yaş üstü kişiler ve engelli koruma evlerinde kalanlar gibi kalabalık yerlerde yaşayan kişilere yapılacak. İkinci aşamada aşılanıcak olanlar, toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunanlara uygulanacak.

Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunanlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Koca, aşı uygulamasının ardından şu ifadeleri kullandı:

“Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum.”

(En Son Haber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber