Konut kredi faizleri 2 kat artırıldı!

Konut kredi faizleri 2 kat artırıldı!
07.12.2020
A+
A-

Konut almak isteyen vatandaşlar için bankalardan üzücü haber geldi. Haziran ayında konut kredileri yapılan indirim göz önüne alındığında konut kredisi faizleri 2 kat artış gösterdi.

Haziran ayında başlatılan faiz indirimi ile birlikte rekor katılım sağlanarak vatandaşlar sıfır evlere 0.64, ikinci el evlere ise 0.74 faiz oranı ile sahip olmuştu. Faiz indirimi ile Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında konut satışlarında patlama olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal’ın getirilmesi ile birlikte faiz oranları arttı. 475 baz puanlık faiz arttırımı ile birlikte bankalarda faiz oranlarını yükseltti. Faiz artırımı sonrası ortalama faiz yıllık 16.10 seviyelerine kadar yükseldi. Bu da aylık 1.34 seviyesinde bir faize işaret ediyor.

KREDİ FAİZ ORANLARINDA ARTIŞ SÜRÜYOR
Bankaların resmi internet sayfalarından alınan son bilgilere baktığımızda faizlerin Aralık ayı itibarıyla artışının sürdüğü görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre bankalar, sıfır konutlar için 120 ay vadeye kadar 1.49 ile 1.52 arasında faiz imkanu sunuyor.

İşte sıfır ev almak isteyenlere bankalar tarafından sunulan kredilerin faizleri:
Akbank Faiz oranı: %1.34
Denizbank Faiz oranı: %1.48
Garanti BBVA Faiz oranı: % 1.49
HSBC Faiz oranı: %1.65
İş Bankası Faiz oranı :%1.35
TEB Faiz oranı: %1.52
Yapı Kredi: Faiz oranı: %1.58

Yukarıda belirtilen kredi faizleri 120 ay vade ile sfır evler için verilen krediler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.