Kıymet Hanım’ın gözlük derdi ortadan kalktı!

Kıymet Hanım’ın gözlük derdi ortadan kalktı!
17.02.2019
A+
A-

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir tarafından başarıyla uygulanan, Trifokal lens tedavisi, Kıymet Yiğit’in de derdine çare oldu. Görme sorunu yaşayan Kıymet Hanım uzun süredir kullandığı gözlüklerinden kurtuldu.

Yakın ve uzak gözlüklerinden kurtulmanın artık bir tedavisinin olduğunu duymayan kalmadı. Dünyanın dört bir yanında, Türkiye de ise belirli merkezler tarafından kullanılan Trifokal lens tedavisi, görme sorunu yaşayan insanların derdine çare olmaya devam ediyor.

GÖZLÜKLE BİLE YAKINI GÖREMİYORDU
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir tarafından da başarıyla uygulanan, Trifokal lens tedavisi, kendisine başvuran hastaların derdine çare oluyor.
Son olarak Samsun’da yaşayan Kıymet Yiğit isimli hasta yakını bile okuyamadığından dert yanıyordu. Gözlükle bile göremeyen Kıymet hanım, çevresinden aldığı bilgiler doğrultusunda Samsun Büyük Anadolu Hastaleri’ne başvuruyor.

GÖZLÜK ARAMA DERDİ SONA ERDİ
Bakın yaşağıdı süreci Kıymet hanım nasıl anlatıyor; ”
Önceden gözlükle dahi göremiyordum. Yakını dahi okuyamıyordum. Daha sonra bunun çaresini aradım ve dedilerki bana gözlerine akıllı lens takılıyor gözlüğünü hiç takmayacaksın kullanmayacaksın dediler. Bende araştırdım Büyük Anadolu Hastaneleri’ndeki göz doktoru mercek takıyor dediklerinde hemen karar verdim ve kendisine muayene oldum. Yapılan çok kolay bir operasyonla birlikte şuan da gözlük derdim yok. Sabah kalktığımda gözlük arama derdim yok. Yemek yaparken çok zorluk çekiyordum ama şimdi hiç bir zorluğu yok şuan çok rahatım Büyük Anadolu Hastaneleri’ne ve doktorum Talha beye teşekkür ederim.” dedi.

TEDAVİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Yapılan tedavi hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, “Trifokal lens üç odaklı lens anlamına gelmektedir. Üç odaklı lensi örnek vererek anlatmak gerekirse; Okuma mesafesi yani 30-35 santimetre mesafe ikinci mesafemiz 60 cmlik mesafedir. Diğer üçüncü odak mesafeside uzak mesafedir buda 60 santimden uzak mesafelere denir. Trifokal lensi uzağı yakını göremeyen hastalara uyguladığımız göz içi lenstir. Hastanın astigmatı da var ise bu mercek ile düzeltmekte mümkündür. Tedavi öncesinde hastanın detaylı bilgilendirilmesi, göz içi lens ölçümlerinin gelişmiş cihazlarla hesaplanması çok önemlidir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.