Kırsalda Kalkınmaya 3.000.000 Türk Lirası Destek!

Kırsalda Kalkınmaya 3.000.000 Türk Lirası Destek!
10.12.2020
A+
A-

Temmuz 2020’de yayınlanan 2800 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde 5 yıl boyunca uygulanacak olan % 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tebliğleri 21 Kasım 2020 tarih ve 31311 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlandı.

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Uygulama Rehberi ve ekleri 07.12.2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanmıştır. Uygulama Rehberinin yayımından itibaren 90 (doksan) gün başvuru süresi tanınacak (06 Mart 2020 son başvuru tarihi) ve belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi elektronik ağ üzerinden yapılacaktır. Başvurunun tamamlanması için başvuru tarihi bitiminden sonraki beş iş günü içinde girişi yapılan başvuru dosyasının ekleri ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Hibe programı ile küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında İlimizde;

 Ekonomik Yatırım konularından;

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu) 

Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği)

Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanması Yatırımları,

Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar;

1-Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları

2-Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları  

3-Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları  

4-Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar)

5-Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları 

6-Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı)

7-Kanatlı Kesimhane Yatırımları 

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Konularından;

Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, (Sebze-Meyve İşleme, Çelik Silo, Soğuk Depo, Örtü Altı Tarım, Kanatlı Yetiştiriciliği, Kapama Meyve-Sebze Bahçe Tesisi Sulama Sistemi, vb)

Arıcılık Ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar,

Bilişim Sistemleri Ve Eğitimi,

El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler, (**) (Çinicilik, Çömlek, Dokumacılık, Halı, Kilim, Sabun, Gülsuyu vb)

İpek Böceği Yetiştiriciliği,

Su Ürünleri Yetiştiriciliği,

Tarımsal Amaçlı Kooperatif Ve Birlikler İçin Makine Parkları, (Elektrikli Traktör hariç kendinden yürür makineler kapsam dışıdır)

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Yatırımları,

hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir.

Yatırımcılarımıza,  Ekonomik Yatırım Konularında alt limit 250.000 Türk Lirası ile üst limit 3.000.000 Türk Lirası arasında Hibeye Esas Proje tutarlarının KDV Hariç % 50 ‘sine hibe desteği verilecektir.

 Başvuruda bulunan gerçek ve  tüzel kişilerin Ekonomik Yatırım Konularında hibeye esas proje tutarı; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurulardan 3.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 2.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı olan başvurularda 1.500.000 Türk Lirası, yatırım niteliği teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon olan başvurularda ise 1.500.000 Türk Lirası üst limittir.

Gerçek ve  tüzel kişiler bu tebliğ ve uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişlerini elektronik ağ üzerinden www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yapabilecekler, program konusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görev alan İl Proje Yürütme Biriminden her türlü bilgiyi alabileceklerdir.

Konu ile ilgili Samsun Valisi Dr. Zülkif DAĞLI, Hibe Programından ilimiz yatırımcılarının en üst düzeyde faydalanabilmesi için  programa ilgi göstermelerini ve bunun için mutlaka Samsun Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri gerektiğini belirterek,  yayımlanmış olan  Hibe Programının ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz tarımına ve yatırımcılarına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber