Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi

Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi
21.04.2022
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya konulan elektrik zammını protesto etmek amacıyla başlattığı fatura ödememe eylemi nedeniyle bugün evinde elektriğin kesildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, “Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” dedi.

CHP lideri paylaştığı videoda ise şunları söyledi:

“Hepinizin malumu milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yapılan zamlar üç yılda yüzde 400’ü aştı. ‘Geri çekin zamları’ dedim, çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır, ekmek, su, hava gibidir. Hakkındır elektrik ey halk.

“Şimdi gelelim can alıcı soruya, 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi? Toplam 3 milyon 349 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone. Kişi değil, abone. Dile kolay, kaç kişi olduğunu siz hesaplayın. Size çektirilen çileye bakın. Et ve Süt Kurumuna yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa çocuklar hem aç hem de elektriksiz giriyor yatağa.

“Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim, ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim. Bundan sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.