Kaymak: Samsunumuzun istihdama ihtiyacı var

Kaymak: Samsunumuzun istihdama ihtiyacı var
25.10.2018
A+
A-

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı 4. Olağan Toplantısı, 25.10.2018 Perşembe günü saat 14.00’de, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği toplantı salonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Osman Kaymak toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, ’’İlimiz İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulumuzun Ekim ayının toplantısını yapmak için burada bulunuyoruz. Toplantımız hayırlara vesile olur inşallah. Malumunuz bende bir senedir Samsun’da görev yapıyorum. Samsun’a ilk geldiğimde şöyle bir tespitim olmuştu.

Samsun potansiyeli çok yüksek ve çok güzel bir şehir. Kentleşmede çok ivme kat etmiş. Ancak sanayileşme ve istihdam konusunda istenilen seviyede değil. Samsun artık göç veren değil göç alan bir kenttir. O anlamda da biz istihdamı artırma konusunda hep birlikte ortak akılla çalışmak durumundayız demiştim. Bir sene sonra bu bilgi daha da netleşti. Samsunumuzun daha çok sanayi alanlarına ve daha çok istihdama ihtiyacı var. Bu alanda İŞKUR’umuzun çok ciddi çalışmaları var.

İŞKUR İl Müdürlüğümüz Türkiye’de iddialı illerden birisidir. Ankara’da verilen veriler ve verilen hedeflere ulaşmada Samsun İŞKUR Müdürlüğümüz çok başarılıdır. İnşallah bu başarı grafiği artarak devam edecek. Samsun’da İŞKUR’un yaptığı bu çalışmalar işveren ile işsizi buluşturması, eğitimlerin verilmesi bunlar çok önemli unsurlardır. Ancak gerçekten ciddi anlamda istihdam alanlarını ilimizde oluşturamazsak belli bir süre sonra tıkanacaktır. İşin esası yeni iş ve istihdam alanları anlamında özellikle küçük, orta ölçekli sanayi siteleri ve sanayi iş alanlarını devreye koyarak bu tıkanıklığı gidermemiz gerekiyor.

Biz OSB’lere ve küçük sanayi sitelerine de yer arıyoruz. Arkadaşlar, şehrimizde ortak akılı oluşturabilirsek çözüm zaten kendiliğinden gelecektir. Toplantımızın insanımıza, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. ” dedi.

Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Sait Gül, İl İstihdam Politikası hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda Meslek Lisesi mezunlarının işe yerleştirilmesinin daha kolay olduğu vurgusunu yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Sait Gül’ün söylemi üzerine Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Arkadaşlar Samsun’da şu an meslek liselerinde 1000 kontenjanımız boş kaldı. Meslek Liselerine ve Meslek Teknik Liselerine önem vermemiz gerekiyor. Bunun yanında Meslek Yüksek Okullarımızda ise bu sene doluluk oranımız yüzde yüz oldu. Bu çok güzel bir gelişme. Ümit ediyorum önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında meslek liseleri doluluk oranını da daha yukarılara getirerek, kontenjanları dolacaktır.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı ise Risk Altında Bulunan Çocuklara Yönelik Hizmetleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Genç İstihdamı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı 4. Olağan Toplantısı’nın ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüp Güler’i makamında ziyaret etti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Günay Erener, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Eyüp Güler ile İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.