Kaymak: Onların hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevi

Kaymak: Onların hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevi
09.12.2018
A+
A-

Vali Osman Kaymak, 09.12.2018 Pazar günü saat 09.300’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı tarafından ilimizde özel çocuklara hizmet veren antrenör, öğretmen, idareci, ulusal yarışmalarda derece yapan özel sporcularımız, özel çocuklar ve ailelerinin katılımları ile Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Konuşmalar öncesinde Türkiye Gençlik Vakfı Samsun İl Temsilciliği tarafından hazırlanan kısa tanıtım videosu izlendi. Ardından, Türkiye Gençlik Vakfı olarak dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın, doğrunun ve adaletin yanında olacak bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulan, özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yapan ve 81 ilde temsilciliği bulunan bir vakıf olduklarını söyleyen Türkiye Gençlik Vakfı yönetim kurulu üyesi Özlem Temiz, “Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, her zaman bizi destekleyen, büyük projeler yapmamız için cesaretlendiren ve bizler için büyük bir şans olarak gördüğümüz Valimiz Sayın Osman Kaymak’a çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erkan Özcan yaptığı konuşmasında, “2015 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan engelli birimi 460 sporcusu ve 77 antrenörü ile 40 branşta faaliyet göstermektedir. Daha önceleri Canik ilçesinde bulunan havuzumuzun arka bölümünü engelli birimi olarak yaptık ama burası artık yeterli olmamaktadır. Bundan sonra engelli birimini engelli arkadaşlarımızın daha rahat ve güzel bir şekilde kullanabilmeleri için bir proje ile faaliyete geçirmek istiyoruz. Amacımız Samsun’da bulunan tüm engelli kardeşlerimize ulaşmak ve onların spor yapmasını sağlamaktır.” dedi.

Valimiz Sayın Osman Kaymak kahvaltı programında yaptığı konuşmasında, “Ben öncelikle bu kahvaltıyı düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Türkiye Gençlik Vakfı’nın çalışmalarını biliyoruz. TÜGVA gerçekten Türkiye’de iyi bir nesil, iyi bir gençlik, vatan millet duygusu olan bir nesil yetişmesi için gayret sarf ediyor. TÜGVA’nın bu gençlik ve kültür çalışmalarının yanı sıra özel çocuklarımızı da unutmaması çok önemli. Engelli çocuklara ulaşma ve onların hayatın her alanında daha etkin olması için her gün yeni buluşlar ve keşifler yapıyor. O anlamda Samsun’daki arkadaşlarımız, STK ve dernekler ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar bu anlamdaki bütün gelişmeleri Samsun’da uyguluyorlar. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli. Bu konuda biliyorum, ailelerimiz de çok duyarlı. Herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Engellilerin, önündeki engeller kaldırıldığı ve inandığı zaman mutlaka sonuca ulaştıklarını belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Yeter ki, bu imkanlar onlara verilsin. O anlamda çok ciddi yasal çalışmalarda var. Ama maalesef bazen gönüllerdeki engelleri kaldıramadığımız için, bu anlamda yöneticiler, insanlar bu düşünceyi tamamen içselleştiremedikleri için görev anlamındaki işler yapılamıyor. Bir kuruma gidiyorsunuz engelli rampası olmadığı için engelli kardeşimiz buradan çıkamıyor. Bu kurumda engelli asansörü olmadığı için bu insanlar hizmete ulaşamıyor. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve önlerindeki engelleri kaldırmak hepimizin görevi olmalı diye düşünüyorum.” dedi.

Engelli özel çocuklarımızın sporlardaki başarılarına şahit olduklarını ifada eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu çocuklarımıza imkan verildiği zaman her işi başardığını görüyoruz. Bu anlamda herkese görev düşüyor. Özel çocuklarımızı ve ailelerini yalnız bırakmamak bütün kurumların ve devletin görevi ama aynı zamanda STK’larında görevi olması lazım. Özellikle spor yapan ve bu sporda başarılı olan özel çocuklarımızı tebrik ediyorum. Onların başarısı, mutluluğu ve yüzlerindeki tebessüm bizleri çok mutlu ediyor. Bu yönüyle bu özel çocuklarımıza destek veren bütün kurumlara ve sivil toplum kurulrşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu kurumlar ve STK’lar güzel programlar yaparak çocuklarımızı hayata hazırlıyorlar ve onların hayata olan bağlılığını artırıyorlar. O yönüyle ben bu kahvaltıda sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duydum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından özel çocuklarımıza yakından ilgi gösteren, çocuklarımızla sohbet eden ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, programın sonunda çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdi.

Tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine inşa edilen, temel hak ve özgürlüklerin anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmiştir.

Türkiye, Birleşmiş Milletler’ in kurucu üyelerinden birisi olarak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni 1949 yılında imzalamıştır. Beyannameyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan ülkemiz, insan hakları konusundaki önemli sözleşmelerin büyük bölümüne taraf olmuştur.

İnsan hakları, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır ve tüm insanlığın ortak bir payda altında toplanabildiği en önemli değerlerden birisidir.

Devletimiz, insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi hususlarına oldukça önem vermekte ve bu yöndeki çalışmalar, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

Tüm il ve ilçelerde kurulan İnsan Hakları Kurulu ilimizde de, yönetmelikte belirtilen amaca uygun olarak, kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Ülkemize ve tüm insanlığa huzurun, barışın ve mutluluğun hâkim olduğu bir dünya temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber