Kaymak: 19 Mayıs Coşkunu Hep Birlikte Yaşayalım

Kaymak: 19 Mayıs Coşkunu Hep Birlikte Yaşayalım
15.05.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, 14.05.2019 Salı günü saat 15.00’da Milli Mücadelenin başlangıç tarihi 19 Mayıs 1919’un 100.Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, İstiklal Caddesi esnafına ve vatandaşlarımıza tiyatro sanatçıları ile birlikte şanlı Türk Bayrağımızı, 100.Yıl logolu flama, 19-20 Mayıs 1919 tarihli gazeteler ve kutlama etkinliklerine davet mektubu dağıttı.

Valimiz Sayın Osman Kaymak İstiklal Caddesinde yaptığı açıklamasında, “Arkadaşlar bu yıl biliyorsunuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlatışlarının 100. Yıl dönümü. Bu çerçevede ilimizde birçok etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikler için ilimize çok sayıda insanımız geldi ve şu an ilimizde bütün otellerimiz ve misafirhanelerimiz dolu. Samsun 100.Yıl coşkusunu büyük bir heyecan içerisinde yaşıyor. Tüm Samsunlular olarak 19 Mayıs şehri olmaktan, ilkadım şehri olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesini bu şehirden başlattı. Bu şehrin insanı da bundan dolayı büyük bir coşku ve heyecan içerisinde. Amacımız, Milli Mücadele ruhunun gençliğe aktarılmasıdır. Çünkü bu günlere kolay gelinmedi. Gençlerin bu günlere kolay gelinmediğini anlamaları ve idrak etmeleri gerekiyor. Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi kısa zamanda bu topraklar üzerinde yaşayan bütün yüreklerin ateşi ve coşkusuyla büyük bedeller ödenerek mucizevi bir zaferle taçlandırıldı.” şeklinde konuştu.

Bu çerçevede şehrimizin önemli caddelerinden biri olan İstiklal Caddesinde çok değerli esnaf kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza tiyatro sanatçıları ile birlikte şanlı Türk Bayrağımızı, 100.Yıl logolu flama, 19-20 Mayıs 1919 tarihli gazeteleri ve kutlama etkinliklerine davet mektubu dağıtacaklarını ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu toprakların insanı, bu meşaleyle o ulu çınarın küllerinden kendine bir vatan kurmakla kalmadı, pek çok mazlum halka kendi bağımsızlık savaşlarını verebilmeleri için de örnek oldu. Bütün çabamız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması ve yaşatılmasıdır. 19 Mayıs 2019 günü Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun’a teşrif edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla ilimizde birçok etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler yıl sonuna kadar devam edecek. Hatta 2023 yılına kadar devam etmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın biliyorsunuz genelgeleri var. Bu etkinlikler Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde devam ediyor. Samsun’da olmaktan, bu işlerin içerisinde bulunmaktan Samsun Valisi olarak da çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bütün Samsunlular da bu heyecanı hep birlikte yaşıyorlar. Bizler bu Milli Mücadele ruhunun Samsun’dan bütün Anadolu’ya yayılmasını istiyoruz. Bu programlarda görev almak bir ayrıcalıktır. Bu etkinliklerde ve programlarda görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu programlar amacına ulaşır diyorum.” dedi.

Milli Mücadele döneminde atalarımızın bir araya gelerek kurtuluş mücadelesini başlattıklarını söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu gün de bu birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Atalarımızın bize emanet ettiği bu güzel ülkede yaşamak bizler için büyük bir ayrıcalık ve onurdur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bence en büyük onur ve mutluluktur. Türk Milletinin bir ferdi olmak bizler için en büyük şereftir. Bu şerefe layık olarak yaşamaya çalışmak lazım. Onun için Milli Mücadelenin 100.Yılında ilimizde gerçekleştirilen etkinliklere Samsunlu vatandaşlarımızın büyük katkısını bekliyoruz. Bu etkinlikleri Valilik bünyesinde açmış olduğumuz Samsun 2019 Wep sitesinden duyuruyoruz. Bu etkinlikler için dışardan ilimize gelen insanlar bizim misafirimiz. Biz aynı zamanda Samsun’u da tanıtmaya çalışıyoruz. Bu Samsun için büyük bir fırsattır. Gelen misafirlere herkesin anlayışlı olmasını istiyoruz.

Biz bütün kamu kurumlarımızla birlikte el birliği içerisinde elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu bayram hepimizin bayramı. Herkesi bu coşkuya katılmaya davet ediyorum. Bu kapsamda sizleri, bu kutsal davanın 100. yılında o ilk günkü meşalenin yüreklerimizde gittikçe bir coşkuyla yandığını bütün dünyaya yeniden göstermek üzere tek yürek olmaya, iş yerlerimizi, evlerimizi, balkonlarımızı, pencerelerimizi, sokaklarımızı atalarımızın asil kanından doğan şanlı Türk Bayrağımızla süslemeye, 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm etkinliklere davet ediyorum.” diye konuştu.

Valimiz Sayın Osman Kaymak konuşmasının ardından, 19 Mayıs 1919’un 100.Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, İstiklal Caddesi esnafına ve vatandaşlarımıza tiyatro sanatçıları ile birlikte şanlı Türk Bayrağımızı, 100.Yıl logolu flama, 19-20 Mayıs 1919 tarihli gazeteleri ve kutlama etkinliklerine davet mektubu dağıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber