KAYHAF’tan Vali Kaymak’a ziyaret

KAYHAF’tan Vali Kaymak’a ziyaret
08.06.2018
A+
A-

Kısa adı KAYHAF olan Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.

Kısa adı KAYHAF olan Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu yönetim kurulu Kayhaf başkanı Mustafa Sezer başkan yardımcısı Serhat Çelebioğlu yönetim kurulu üyesi Ertan Sert eşliğinde Terme Amazon Avcılar Derneği Başkanı Süleyman Varol, Fuar İçi Avcılar Kulübü başkanı Nihat Batur, Atak Atakum Avcılar Derneği Başkanı Rasim Taner ve Sabri Pekdemir, 19 Mayıs İlkadım Avcılar Derneği başkanı Hüseyin Kiriş, Mimar Beynur Arel heyet olarak Samsun valisi sayın Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.
Kayhaf dan yapılan açıklamada Sayın valimize öncelikle ilimizde atıcılık sporunun geliştirilmesi, avcılarımızın yaşadıkları sıkıntılar konulu görüşmeler yaptık. Sayın Valimiz Atıcılık sporunun geliştirilmesi adına elimizden ne geliyorsa valilik olarak atıcılık sporunun geliştirilmesi ilimize standartlara uygun bir poligon yapılması için ne gerekiyorsa öncülük yapmaya hazırım dedi. Bu olumlu gelişme esnasında Heyet içerisinde yer alan Mimar Beynur Arel arkadaşımız sayın valimize teknik detayları, poligonun yapılması gereken araziyi anlattı. Sayın valimizin bu işe bir an önce başlayın demesi hepimizi heycanlandırdı. KAYHAF başkanımız Mustafa Sezer Bafra Kızılırmak Deltasında avcıların yaşadığı sıkıntıları dile getirirdi, sayın valimiz bölgede yapılan projenin devam etmesi gerekir bu konuda proje devam edecek ancak avcı camiası bu projenin dışında tutulamaz dedi. Avcılar ve köylüler o bölgenin paydaşılar bu konuda yaşanan sıkıntıları gidermek için gerekeni yaparız dedi.
Kayhaf 2. Başkanımız Serhat Çelebioğlu Sayın valimize il av komisyonundan sonra Dkmp il şube müdürlüğünün haritalarda yaptığı usulsüz değişikliği anlattı. Bu değişiklik kanuna dayalı bir değişiklik olmayıp keyfiyetle büyük bir alan haritadan silindiğini anlattı.Durum karşısında hayrete düşen valimiz bu doğru olmamış idari mahkeme yolu açık konuyu takip edeceğim lütfen konu ile ilgili dilekçenizi yazın ve bana getirin dedi. Ayrıca Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından Samsun basınında sürekli valiliği avı kapatan taraf olarak göstermesine anlam veremedik denildi.KAYHAF tarafında Yapılan açıklamada Sayın valimizle yaptığımız görüşme neticesinde valilik makamının avcının yanında olduğunu gördük, aylardır Samsun basınında Valilik bu yaşadığımız sorunların sorumlusu olarak gösterildi,gördük ki sayın valimiz avcıdan yana ve atıcıdan yana. Bizler bu şehrin ekonomisine katkıda bulunacak her proje içerisinde Federasyon olarak yer almaktan onur duyarız,ancak bilinmelidir ki biz devletimizin milletimizin yanında yer alırken,birileri bizi sürekli zora sokuyor bu gün gördüğümüz şudur ki bu sorunun başı asla sayın valimiz değil” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber