Kavak’ta Doğalgaz Heyecanı

Kavak’ta Doğalgaz Heyecanı
21.08.2019
A+
A-

Kavak’ın yıllardır özlemle beklediği doğalgaz nihayet ilçeye ulaştı ve SAMGAZ tarafından ana hatta gaz verildi.

Samsun’dan gelen ana hatta gaz veren SAMGAZ, ilçede abone çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Güzel ilçemiz güzel insanlarına hayırlı olsun” derken SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan’da “ Kavak güle güle kullansın” dedi.

Kavak ilçe halkı, uzun yıllar özlemle beklediği ve kullanımını neredeyse hayal olarak gördükleri Doğalgaza nihayet kavuştu. SAMGAZ ekiplerince ilçe merkezinde yaklaşık 15 kilometrelik bir hat döşeme çalışmaları ile konut önlerine kadar getirilen gazı evlerin içine taşıyacak bina bağlantıları yapılmaya başlandı. Genel Müdür Yılmaz Kolsan, abone olan ve tesisatlarını yaptıran müşterilerinin önümüzdeki günlerde evlerinde ocaklarında doğalgaz kullanabileceklerini söyledi.

Kavak’a gazı veren SAMGAZ,19 Mayıs Mahallesi’nde açtığı hizmet ofisi ile abonelikleri almaya başlarken Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, bu yıl Mehmet Paşa, Yeni Cami, Soğuksu ve Bahçelievler Mahallelerinde doğalgaz kullanımının başlayacağını önümüzdeki yıl da diğer mahallelere yönelik çalışmaların yapılacağını belirterek “ Güzel ilçemizin güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun. Bu benim beş yıl önce halkıma verdiğim en büyük vaadim en büyük sözümdü. Birçok kesim tarafından imkânsız hatta hayal olarak gösterilen bir hizmeti Kavak’a kazandırmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Bundan böyle bizim annelerimiz de, kadınlarımız da çağımızın bu modern ve ekonomik yakıtın huzurunu keyfini yaşayabilecekler. Çok mutluyum “ dedi.

SAMGAZ’DAN YETKİLİ FİRMALARA GİDİN
Bu kış ısınmada odun, kömür ve soba kullanımına son verecek Kavak’ı doğalgaz heyecanı sararken SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, ilçe halkını evlerine tesisat yaptırma konusunda dikkatli olmaya davet ederek merdiven altı firmalardan uzak durulmasını istedi. İlçe merkezinde 15 kilometrelik hat döşeme işlemini tamamladıklarını söyleyen Kolsan, “ Doğalgazımız artık Kavak’ta. Çalışmalarımız tamamlandı ve ana hatta gaz verdik. Yani şuan gaz Kavak’a ulaşmış durumda. Abone olan ve tesisatını yaptıran konutlar kış gelmeden de evlerinde yemeklerini artık doğalgazla pişirebilecekler. Tüm ilçe halkına hayırlı uğurlu olsun. Ancak halkımız kendi güvenlikleri açısından evlerine tesisat yaptırma işleminde SAMGAZ ‘dan onaylı firmaları tercih etsinler ” dedi.

TÜM BİRİMLERİMİZ İLE KAVAK’TAYIZ
SAMGAZ Yatırımlar Müdürü Hakan Baltaoğlu’da çok yoğun ve tempolu bir çalışma ardından gazı planlanandan önce Kavak’a ulaştırmanın sevinci içinde olduklarını söyledi. Samsun’dan 40 kilometrelik bir çelik hat çalışması ile Atayolu üzerinden ilçeye ulaştıklarını anlatan Baltaoğlu, Kavak merkezinde de acil müdahale ekiplerine kadar tüm birimleri ile yapılandıklarını ve hizmet vermeye başladıklarını anlatarak şöyle devam etti:

“Gaz artık Kavak’a gelmiş durumda. Ekiplerimiz mahalle hatlarından konut bağlantılarını yapıyor. Tesisatı hazır ve abone olan konutlar kış gelmeden mutfak ve banyolarında gazı kullanmaya başlayabilirler. Bu sene Mehmet Paşa, Yeni Cami, Soğuksu ve Bahçelievler Mahallelerinde 450-500 konut kullanıma başlayacak. Önümüzdeki sene 19 Mayıs ve Yaşardoğu Mahallelerine yönelik çalışmalara başlayacağız. Tüm ilçeye hayırlı uğurlu olsun ”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber