Kavak’ı doğalgaz ile buluşturacak çalışmalarda sona gelindi

Kavak’ı doğalgaz ile buluşturacak çalışmalarda sona gelindi
23.03.2019
A+
A-

SAMGAZ tarafından Kavak’ı doğalgaza kavuşturmak amacıyla başlatılan çalışmaların Organize Sanayi Bölgesine ulaşması kentte heyecanı artırdı. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Halkımız bu kış evlerinde doğalgazı kullanmaya başlayacaklar” dedi.

Doğalgazı Kavak’a ulaştırmak amacıyla SAMGAZ tarafından başlatılan kazı ve hat döşeme çalışmalarında artık sona gelindi. Üç ayrı ekip tarafından sürdürülen çalışmalarda doğalgaz boru hattı Kavak Organize Sanayi Bölgesine ulaştı. Yetkililer, doğalgazı ilçeye taşıyacak boru hattının ana hatta bağlanması için kısa bir mesafe kaldığını onunda önümüzdeki günlerde tamamlanacağı yaz aylarında da ilçe içinde gazı evlere taşıyacak hat çalışmalarına başlanacağı bilgisini verdiler.

Çalışmalarda sona gelinmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Doğalgaz 2014’de göreve geldiğimizde Kavak’a verdiğimiz ilk ve en önemli bir sözümüzdü. Birçokları tarafından hayal gibi görünen bir projeyi, çalışmalarımızın yanı sıra Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz de büyük destek ve katkılarıyla gerçekleşti. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

YÜZLERCE GENCİMİZ İŞ BULACAK

Sarıcaoğlu, gazın ilk etapta Kavak OSB’de faaliyet gösteren sanayi işletmelerine verileceğini ardından da ilçe içinde yapılacak çalışmalarla konutlara ulaştırılacağını kaydetti. Doğalgaz ile birlikte Kavak’ta sanayi yatırımlarının daha artacağını ifade eden Sarıcaoğlu, şöyle konuştu.

“ Girişimcilerimize yönelik son beş yılda yaptığımız tanıtımlar ve sağladığımız destekler ile Organize Sanayi Bölgemizde tam doluluk yakaladık. Bugün yüzlerce gencimiz bu tesislerde çalışıyor. Şimdi Doğalgazında ilçemize gelmesi ve sanayicimizin istifadesine sunulması Kavak’a olan ilgiyi daha artıracaktır. İlçemizi bir sanayi şehri yapma hedefimiz doğrultusunda vakit kaybetmeden 2.Etap OSB için gerekli çalışmalara başladık. Karadeniz’i Anadolu’ya açan karayolu üzerinde olması, limana ve Havaalanına yakın olması ilçemizi girişimciler açısından cazip kılıyor. Şimdi tüm bu avantajlarımıza ucuz enerji de eklenince onlarca yeni fabrika kurulacak ve yüzlerce insanımız istihdama kavuşacaktır”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber