Karadeniz’de bir ilk gerçekleşecek

Karadeniz’de bir ilk gerçekleşecek
27.12.2019
A+
A-

İlkadım Belediyesi asansör güvenliği konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Karadeniz’de ilk defa gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projesiyle 4-5 Ocak tarihlerinde Cumhuriyet Meydanında olacak.

İlkadım Belediyesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A tipi Muayene Kuruluşu olan RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. iş birliğinde 4-5 Ocak 2020’de Samsun Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek etkinlik ile vatandaşlar asansör güvenliği konusunda bilgilendirilecek. “Güvensiz Asansör Gerçekleri” adı altında gerçekleştirilecek etkinlikte sanal gerçeklik gözlüğü ile vatandaşlara kırmızı etiketli (güvensiz) asansörlere binilmesi durumunda yaşanabilecek kazaları sanal ortamda gösterecek.

ROYALCERT BELGELENDİRME KURULUŞU İLE 5 YILLIK PROTOKOL

İlkadım Belediyesi ve RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. arasında imzalanan 5 yıllık protokol kapsamında, İlkadım ilçesi içerisinde bulunan tüm asansörlerin yıllık periyodik muayeneleri TÜRKAK’tan akredite, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A tipi Muayene Kuruluşu olan RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. Ülke genelinde birçok il ve ilçede asansör güvenliği hizmeti sağladıklarını belirten RoyalCert yetkilileri, sadece asansör muayenesi yapmakla sınırlı kalmayacaklarını Samsun halkının can ve mal güvenliğini sağlamak için İlkadım Belediyesi ile ortak sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçireceklerini dile getirdiler.

“ASANSÖRLERİ KAMU ALANI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü gözetimi altında ilçe genelinde gerçekleştirilecek denetim çalışmaları için açıklamada bulunan İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş; “Asansörler her ne kadar binaların ortak alanı olsa da herkesin kullanacağı mahaller olduğu için bizim gözümüzde kamusal alan olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle kontrollerinin tam yapılmış olması ve kullanılması yönünden sakınca bulunmaması çok önemlidir. Yılda bir kez RoyalCert Belgelendirme Kuruluşunca yapılacak olan asansör denetimlerinde kırmızı bilgi etiketi yapıştırılmış olan asansörler güvensiz olarak tespit edilmiş demektir bu asansörlerin kullanılmaması ve ivedi olarak gerekli tamir ve bakımlarının yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ; “HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Halkın ortak kullanım alanlarının bakım onarım ve güvenliği konusunda gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “İlçemiz genelinde halkımızın ortak alanlarının bakım – onarım çalışmalarını hassasiyetle takip ediyor ve üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmayı sürdürüyoruz. Bu alanlardan biri de aslında gerektiği önemin verilmediğini düşündüğümüz asansörlerdir. Asansörlerin güvenliğini en üst seviyeye taşımak adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A tipi Muayene Kuruluşu olan RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. ile bir protokol imzaladık. Halkımız adına en kaliteli ve en ekonomik hizmetleri sağlayacağımız protokolün hayırlı olmasını dilerim ve 4-5 Ocak tarihlerinde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştireceğimiz Güvensiz Asansör Gerçekleri sosyal sorumluluk projemize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber