Karaaslan: Şehirlerimiz güçlenirse Türkiye güçlenir

Karaaslan: Şehirlerimiz güçlenirse Türkiye güçlenir
01.07.2018
A+
A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türkiye’nin şehircilik alanında geçmişten bugüne yaşadığı dönüşümü anlatarak 24 Haziran’ın tıpkı diğer bütün alanlarda olduğu gibi şehircilikte de yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

“Şehircilikte Yeni Dönem Başlıyor”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler Beyannamesi’nin şehircilikte yeni vizyonun temel metni olduğunu ifade eden Karaaslan, “24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan yeni dönemde, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda ekonomiden ulaştırmaya, sağlıktan savunmaya her alanda yeni atılımlarla şahlanışını yaşayacak ülkemizde şehircilikte de dev projelerin hızla hayata geçeceği yeni bir dönem başlıyor. Şehirlerimizi fiziksel mekânların birlikteliğinden ziyade yeşil-açık alanlarıyla insanı merkeze alan, ruhu olan mekânları öne çıkaran bir yaklaşımla ele alıyoruz. Bugüne gelinen süreçte geçmişin derin, içinden çıkılması zor sorunlarından; gündemimize şehirlerimizin silueti, kent estetiği gibi konuların girmiş olması şehircilik alanındaki yeni ve güçlü bakış açımızın en önemli göstergelerinden biridir. Yeni dönemde şehirlerimizin kimliğine, tarihine, coğrafyasına, topografyasına uygun, şehirlilerin beklentileri ile gelişen, mimarlarımızın özgün tasarımıyla şekillenen kimlikli ve özgün şehir anlayışını hâkim kılacağız.” dedi.

“Şehirlerimiz Güçlenirse Türkiye Güçlenir”

Karaaslan, AK Parti hükümetlerinin odağına insan ve çevreyi alan, kültür ve sanatın vazgeçilmez unsurlar olduğu, sağlıklı ve güvenli şehirler hedefi doğrultusunda bugüne kadar çok önemli adımlar attığını söyleyerek şunları ekledi;

“Yeni dönemde kucaklayıcı ve kuşatıcı, sosyal dokunun korunduğu, kimlikli, insanlarımızın her ihtiyacını kolaylıkla karşılayabildiği, erişilebilir, yaşayanlarına huzur veren, sağlıklı, temiz ve güvenli şehirlerimizle şehircilik alanındaki güçlü iddiamızı hayata geçireceğiz. Çünkü inanıyoruz ki şehirlerimiz güçlenirse Türkiye güçlenir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber