Karaaslan: Ramazan gönülden paylaşma ayıdır

Karaaslan: Ramazan gönülden paylaşma ayıdır
06.05.2019
A+
A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Ramazan Ayı’nın Başlangıcı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“On bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’na ulaşmanın, bereket ve mağfiret mevsiminin kuşatıcılığına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Oruç ibadetinin farz kılındığı Ramazan; ibadetlerimizle, hayatın her alanına yansıyan güzel ahlakla, paylaşma duygusuyla, kardeşlik bilinciyle ruhlarımızı besleyen müstesna bir zaman dilimidir ve nefislerimizi hesaba çekeceğimiz, iyiliklerimizi artırarak kötülükleri hayatımızdan çıkaracağımız, arınmamıza ve yenilenmemize vesile olan bir dönemdir.

Sabırlı ve kanaatkâr halimizle kullukta yükselişimize vesile olacak Ramazan Ayı’nı en güzel şekilde karşılayıp, Ramazan’ın da bizden memnun kalacağı şekilde uğurlama duasıyla ibadetlerimizi huşuyla gerçekleştirmeli, ihtiyaç sahibi insanlara elimizi uzatmalı, cömertlikle kapımızı ve gönüllerimizi açmalıyız. Çünkü Ramazan, gönülden paylaşma ayıdır.

İslam âlemi için bir umut ve uyanış olan, hepimiz için yenilenme fırsatı oluşturan, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ’den kurtuluş” olarak nitelendirilen bu ayın bereketinden ve manevi kazançlarından istifade etmek her Müslümanın en büyük dualardandır.

Dini hayatımızı olduğu kadar toplumsal hayatı da düzenleyen Ramazan, Yüce Rabb’imizin yeryüzüne rahmetinin açık bir tecellisidir. Rabb’imizin bizlere bahşettiği sonsuz nimetleri bu Ramazan’da da ihtiyaç sahipleriyle ve ülkemizdeki muhacir kardeşlerimizle paylaşalım, sofralarımızın bereketi gönüllerimizin zenginliğiyle taşsın, tek bir kişi dahi kendisini bereketi bol Ramazan ikliminde mahzun ve garip hissetmesin. Elimizdekileri daha fazla paylaşmaya teşvik eden, ihtiyaç sahiplerinin halinden anlamaya yönlendiren, dayanışmamızı güçlendiren mübarek Ramazan ayının Yüce Mevla’mızın bir ikramı olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım.

Bu vesileyle, Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek Ramazan-ı Şerif’i hakkıyla idrak edenlerden olmamız duasıyla Ramazan’ın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber