Karaaslan: Peygamberimizin yaşantısı insanlığın önündeki en doğru örnektir

Karaaslan: Peygamberimizin yaşantısı insanlığın önündeki en doğru örnektir
27.10.2020
A+
A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Mevlid Kandili” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İnsanlığa hakkı ve hakikati anlatan; merhameti ve güzel ahlakı yaşayışıyla gösteren son peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyayı teşrif ettiği, mübarek Mevlid Gecesi’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu yaşıyoruz.

Cömertlik, tevazu, şefkat, merhamet, adalet gibi değerleri öğreten ve sünnet-i seniyyesiyle rehber olan Peygamberimiz, temsil ettiği değerler ve çağlar aşan örnekliğiyle insanlığı Cahiliyye karanlığından kurtardığı gibi yüzlerce yıldır yolumuzu aydınlatmaktadır. Peygamberimizin yaşantısı, bunalım ve çıkmazlar yaşayan insanlığın bu süreçten kurtulması için bir reçete ve önündeki en doğru örnektir.

İnancımızda ve kültürümüzde çok önemli bir yeri bulunan, manevi duygularımızın zirveye ulaştığı mübarek Mevlid Gecesi’nde Rabb’imizin sonsuz af ve mağfiretine sığınıyor, huzur ve selametimiz için ellerimizi içtenlikle semaya kaldırıyoruz. Duamız; koronavirüs salgını başta olmak üzere sağlık ve esenliği bozan tüm sıkıntıların bir an önce ortadan kalkmasıdır.

Son dönemde özellikle Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının tehlikeli bir virüs gibi toplumlara sirayet ettiğini ve ırkçı saldırılara dönüştüğünü üzülerek görüyoruz. Batı’da giderek artan ve şiddetlenen İslam karşıtlığı kutsal kitabımıza, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimize ve tüm inanç değerlerimize yönelik topyekûn bir saldırıya dönüşmüştür. Unutulmamalıdır ki bugün tüm insanlık; onun rehberlik ve örnekliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Bu bakımdan insanlık, peygamberimizin ahlakına sımsıkı sarılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Gecesi’ni tebrik ediyor, bu müstesna gecenin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesine ve hepimiz için tefekküre vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber