Karaaslan öncülük etti çocuklar tasarım yaptı

Karaaslan öncülük etti çocuklar tasarım yaptı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde sürdürülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, Kızılcahamam’da AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın düzenlendiği otelde çocuklara yönelik atölye çalışması AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Çocukların aileleri ile keyifli vakit geçirebilmeleri ve çevre duyarlılıklarının artırılması amacıyla çok sayıda çocuğun katılımıyla AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca gerçekleştirilen “Sıfır Atık Sanat Atölyesi” etkinliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Esra Albayrak ile bazı milletvekilleri ziyaret ederek çocukların atık malzemelerden ürettiği tasarımlarını inceledi, onlarla sohbet etti.

3 saat süren etkinliğe, Emine Erdoğan’ın torunları da katıldı.

Projenin çocukların sorumluluğunda da sürdürülebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığı atölye çalışmasına katılanlara, “Sıfır Atık Gönüllüsü” kartları hediye edildi.

“AK Parti, Çevre Duyarlılığının Küçük Yaşta Başlayacağına İnanan Bir Partidir”

Ziyaretinin ardından Emine Erdoğan, Twitter hesabından atölye çalışmasına ilişkin fotoğraflar paylaştı; yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız atıklardan sanat eseri yaptılar. Hem çevre duyarlılığı kazandılar hem de ruhlarını beslediler. AK Parti, çevre duyarlılığının küçük yaşta başlayacağına inanan bir partidir.” ifadelerine yer verdi.

“Sıfır Atık Projesine Çocuklarımızı Dâhil Ettik”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Emine Erdoğan’ın himayelerinde sürdürülen Sıfır Atık Projesi’ne, partinin yetkili kurullarını bir araya getiren kamp vesilesiyle çocukları da dâhil ettiklerini söyledi.

Emine Erdoğan’ın atölyeyi ziyaret ederek, çocuklarla vakit geçirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür etti.

Karaaslan, etkinlikte, otelden çıkan kâğıt, karton, plastik atıklarla organik atıkları kullanan çocukların uzman eğiticiler eşliğinde bunları yeni eserlere dönüştürdüğünü vurgulayarak, “Atıkların çöp değil, pek çok farklı türdeki esere dönüşebileceğini gördük. 3 saat süren atölye çalışmamızın hem çocuklarımızın iyi vakit geçirebilmesine hem de çevre duyarlılığının artırılmasına vesile olduğu düşüncesindeyim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.