Karaaslan Millet Bahçelerini anlattı

Karaaslan Millet Bahçelerini anlattı
18.11.2018
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut işbirliğinde yapımı tamamlanan Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Başakşehir’de gerçekleştirilen toplu açılış törenine AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da katıldı.

“Hem Yeşil Alan Hem de Yeni Yaşam Alanı”

Açılışı gerçekleştirilen beş ayrı Millet Bahçesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete açılan, bizim de açılış törenine katılarak heyecanına ortak olduğumuz, Türkiye’nin ilk Millet Bahçeleri ile İstanbul’a hem 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan hem de yeni bir yaşam alanı kazandırılmış oldu. Şehirlerimize eser bırakma gayemizin bir neticesi olarak gördüğümüz, en büyük çevre projeleri arasına adını yazdıran Millet Bahçeleri, insanı ve doğayı merkeze alarak atılan dev adımlardan biri olmuştur.” dedi.

Millet Bahçeleri Projesi’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin ilk “100 Günlük Eylem Planı” içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçireceği projeler arasında yer aldığını anımsatan Karaaslan, AK Parti olarak, her alanda olduğu gibi çevre konusunda da vaad ettiklerinin türlü engellemelere rağmen, planlanan sürelerde bir bir projelere dönüşerek milletin hizmetine sunulmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

“İstanbul’da Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarı % 10 Artacak”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Karaaslan, farklı türlerde bitkiler, ağaçlar, gölet, kapalı ve açık otoparklar, yürüyüş ve bisiklet yolu, ibadethane, oyun parkı, alışveriş merkezi, piknik alanı, engelsiz oyun alanı ve Millet Kıraathanesi’ni içinde barındıran Millet Bahçeleri’nin sosyal ihtiyaçları karşılayan, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere imkân sağlayan birer yaşam alanı olduğunu söyledi.

Açılışı gerçekleştirilen Millet Bahçeleri ile İstanbul’da kişi başı yeşil alan miktarının % 10 artacağını anlatan Karaaslan, “2002’den bu yana 4 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturarak ağaçlandırmada Dünya’nın en başarılı ülkelerinden biri olduk. Daha yeşil Türkiye hedefimiz doğrultusunda 2023 sonuna kadar orman alanlarımızı ülke yüzölçümünün % 30’una denk gelen 233 milyon dekara yükseltmeyi hedefliyoruz. Sahip olduğumuz bilinç ve hassasiyetle karşımıza çıkan engellere aldırmadan, çevre ve ağaçlandırma konusunda yaptığımız çalışmalarla hedeflerimize ulaşıyoruz. Bugün açılışını yaparak milletimizin hizmetine sunduğumuz 5 Millet Bahçesi, 1,5 milyon metrekarelik büyüklüğüyle İstanbul’da kişi başı yeşil alan miktarını da % 10 oranında artıracak. Şu anda 18 ilimizde 33 Millet Bahçesi çalışmalarında da sona gelinmiş durumda, hedefimiz her şehrimize en az 1 Millet Bahçesi kazandırarak ülkemizin her köşesinde yeşil alanları artırmak ve milletimizin istifadesine sunmaktır.” açıklamasında bulundu.

Çok sayıda davetli ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen Açılış Töreni’nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Başakşehir Millet Bahçesi’ni gezdi. Bahçe içindeki Millet Kıraathanesi’nde öğrencilerle sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber