Karaaslan İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı”na katıldı

Karaaslan İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı”na katıldı
15.09.2018
A+
A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bolu Abant Tabiat Parkı’ndaki bir otelde düzenlenen “İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı”na katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Başkanlığında Bakan Yardımcıları, Bakanlık yetkilileri, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 3194 Sayılı İmar Kanunu ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’lar ile Bakanlığın çalışma alanına giren proje ve çalışmalar görüşüldü.

Gün boyu devam eden müzakerelere katılan Karaaslan, toplantının; şehirlerin katılımcı bir bakış açısıyla ele alındığı, alanında uzman kişilerin konu hakkındaki görüşlerini belirtme imkânı bulduğu bir ortamda geçtiğini ifade etti.

“Katılımcı Anlayışla Verimli Bir Toplantı Gerçekleştirdik”

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Karaaslan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından, Bakanımız Sn. Murat Kurum, Bakan Yardımcılarımız, TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkanımız Sn. Tahir Akyürek, Belediye Başkanlarımız, alanda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, şehircilik başlığında çalışan kıymetli akademisyenlerin, Bakanlık ekiplerinin, Milletvekillerimizin katılımıyla istişareyi önceleyen katılımcı bir mekanizmayla çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiğimiz düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Güçlü Türkiye İçin Güçlü Şehirler Anlayışıyla Hareket Ediyoruz”

“AK Parti hükümetleri olarak şehirlerimizi bütüncül bir anlayışla, insanlarımızın daha huzurlu ve güven içerisinde yaşayacağı alanlar olarak görüyoruz.” diyen Karaaslan, “Şehri ilgilendiren konularda iyi bir planlamayla atılmış her adım, geleceğe daha güçlü yürüyüşümüzün ifadesidir. Afetlere dayanıklı yapıların inşa edildiği, kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlandığı, imarla ilgili sorunların çözüldüğü, yatay ve yöresel mimari anlayışıyla mahalle kültürünün yaşatıldığı kimlikli şehirler oluşturmayı bu hususta çok önemsiyoruz. Güçlü Türkiye için güçlü şehirler anlayışıyla hareket ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından düzenlenen toplantı, şehircilik anlamındaki çalışmaları gözden geçirdiğimiz, sahada yürütülen çalışmaları masaya yatırdığımız, şehirlerimizin geleceğini görüştüğümüz bir toplantı oldu.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber