Karaaslan: Bugün Geleceğe Nefes Dünyaya nefes oluyoruz

Karaaslan: Bugün Geleceğe Nefes Dünyaya nefes oluyoruz
12.11.2020
A+
A-

“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliği Ankara’da, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Çubuk ilçesinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Programa katılan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, tüm Türkiye’de gerçekleşmesinin yanında bu yıl ilk defa yaklaşık 30 ülkede fidanların toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Kampanyaya, Sınırları Aşan Destek
81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşen “Geleceğe Nefes” fidan dikme etkinliğinin bu yıl küresel bir organizasyona dönüşmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla geçtiğimiz yıl yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilmiş ve ilk defa 11 Kasım 2019’da saat 11.11’de tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’mız tarafından fidan dikme etkinliği düzenlenmişti. Yediden yetmişe milletimizin büyük ilgi gösterdiği, “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında bir günde, hedeflenenin çok ötesine geçilerek yaklaşık 14 milyon fidan toprakla buluşturulmuştu. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği ile toprağa emanet ettiğimiz fidanlar büyümeye, boy vermeye devam ediyor. Öte yandan bu yıl, yaklaşık 30 ülkenin bu seferberliğe katılması dünyamızın geleceği açısından memnuniyet vericidir. Bu nedenle bu yılki etkinlik ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla kutlanıyor.” açıklamasında bulundu.

Daha Yeşil Türkiye Hedefi

AK Parti’nin son 18 yıllık iktidarları döneminde ağaçlandırma konusuna özel önem verdiğinin altını çizen Karaaslan, “Ağaçlandırmaya verdiğimiz değeri ülkemizde ulusal bir gün olarak kutlanması kararı vererek gösteren Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ‘Daha yeşil Türkiye’ hedefiyle AK Parti olarak son 18 yıldaki gayret ve çalışmalarımızla ülkemiz genelinde 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bu dönemde orman varlığımızı 1,9 milyon hektar artırarak 22,7 milyon hektara ulaştırdık. Ezelden çevreci olduğunu her yeni proje ve hizmetle tescil eden AK Parti olarak, ailemize katılan her üyemizi temsilen bir fidan dikeceğimiz ‘Her Üye Bir Fidan’ kampanyamızla tüm siyasi partilere örnek olacak bir hareketi başlattık. 2020 yılı içinde AK Parti ailemize dâhil olan 1 milyon yeni üyemiz için 1 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz.” dedi.

Hatay başta olmak üzere çeşitli şehirlerimizde meydana gelen orman yangınlarının tüm Türkiye’nin yüreğini yaktığını ifade eden Karaaslan, özellikle orman varlığının yitirildiği bölgelerdeki ağaçlandırma çalışmalarının çok daha büyük anlam taşıdığını söyledi.

Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu belirten Karaaslan, “Ağaçlandırma çalışmalarının böyle anlamlı bir organizasyonla tüm Türkiye’de ve dünyada sürekli hale getirilmesi vesilesiyle Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli başta olmak üzere Orman Genel Müdürlüğümüze ve emek ortaya koyan herkese, fidan bağışlayarak veya sahiplenerek seferberliğe katılan, 11 Kasım’da şehirlerimizdeki fidanlıklarda buluşarak geleceğe nefes olan milletimize teşekkür ediyorum.” görüşünü paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber