Kapıkayafest yoğun ilgiyle kapılarını açtı

Kapıkayafest yoğun ilgiyle kapılarını açtı
28.07.2022
A+
A-

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve Türkiye’nin “İklim Değişikliği” temasını işleyen ilk festivali olması nedeniyle dikkat çeken Bafra Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivalinin açılışı gerçekleştirildi.

31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan festivalin açılışı Samsun Valisi Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Nihat Soğuk, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Yavuz Ünal, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla birlikte gerçekleştirdi.

Samsun olarak önemli bir uluslararası festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Samsun Valisi Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Pandemi nedeniyle iki yıllık aradan sonra gerçekleştirilen KapıkayaFest’e yönelik yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bafra ilçemizde dünya standartlarında uluslararası bir festival düzenleniyor, profesyonel ve amatör sporcular, ziyaretçiler ve doğa severlerin katkısıyla kusursuz bir festivale şahitlik ediyoruz” dedi.

Festivaller Şehri Samsun
Samsun’da gerçekleştirilen prestijli festival ve organizasyonların başarılı bir şekilde düzenlendiğine dikkat çeken Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun yeşili ve mavisiyle dünyanın en güzel kentleri arasında yer alıyor. Doğal güzellikleri, tarihi ve zengin kültürüyle doğa sporları ve kültürel faaliyetler şehrimizde daha fazla anlam kazanıyor. Geleneksel hale gelen Bafra Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali de her yıl kendini geliştirerek dikkat çekiyor. İlimizde doğa ve ekstrem sporlar bakımından birçok alternatif sunuluyor.

Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden festivale katılım sağlayan profesyonel ve amatör sporcuların festivale olan ilgisi, ulusal ve uluslararası basın nezdinde festivalin ve Bafra’nın tanıtımına destek oluyor. Yakın zamanda dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji fuarı Teknofest Karadeniz’e de ev sahipliği yapacağız. Doğa, kültür ve teknoloji başlıklarında prestijli festivallerin Samsun’umuzda gerçekleştirilmesi şehrimizin potansiyelini tüm dünyaya gösteriyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber