Kansızlık ciddi bir hastalığın habercisi olabilir

Kansızlık ciddi bir hastalığın habercisi olabilir
04.12.2018
A+
A-

İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, ‘’Kansızlık çok ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi altında çok ciddi bir problem olmayabilir bunun için mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun.’’ dedi.

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi doktorlarından İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, Kansızlık ve kan hastalıkları, tanı ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

KANSIZLIK NEDİR?
Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, ‘’Kan hücrelerinde oluşan anormalliklere veya kan yapımında kullanılan maddelerin eksikliğine bağlı kan miktarının azlığına, kansızlık diyoruz Yapılan araştırmalarda kansızlık en çok kadınlarda görülmektedir. Kansızlığın tıptaki adıda anemidir.

Kansızlık kendi içinde türlere ayrılmaktadır. Bunlar, demir eksikliğine bağlı anemi, aplastik anemi, vitamin B12 veya folik asit eksikliğine bağlı anemi, hemolitik anemi, kötücül anemidir.

KANSIZLIĞIN BELİRTİLERİ
Elde ve ayaklarda karıncalanma, Kulak çınlaması, Halsizlik, Asabiyet, Uykusuzluk, Tırnaklarda incelme, Saç dökülmesi gibi belirtiler her kansızlık türünde ortak olarak görülen sağlık sorunlarıdır. Kansızlık yapılan kan testleri ile hemoglobin miktarını ölçerek tespit edilebilir. Sonuçta tüm değerlerin normal olduğunu görürseniz, kansızlığınızın olmadığını anlayabilirsiniz.
Fakat aksi bir durumda tedavisi için hemen doktora başvurmalısınız.’’ diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber