Kanser’de erken tedavi çok önemli

Kanser’de erken tedavi çok önemli
17.08.2018
A+
A-

Kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü huylu doku ve urlara denir.

Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100’den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabiliyor.
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, sağlık ve tıp alanındaki teknolojik yenilikler ve gelişmeler sayesinde kanser tedavisinde önemli başarılara imza atıldığını belirterek, yemek borusu, meme, mide, tiroid bezi, safra kesesi, pankreas ve kalın barsak kanseri gibi bir çok kanser hastalığının Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde başarıyla tedavi edildiğini belirtti.
Kanser cerrahisinin uzun yıllardır kanseri tedavi etmek için kullanılan bir yöntem olduğunu da sözlerine ekleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, “Kanser cerrahisi aynı zamanda kanserin teşhisinde ve ne kadar yayıldığını öğrenme aşamasında da önemli bir rol oynar. Cerrahi tekniklerdeki yeni gelişmeler ameliyat ile tedavi olmak isteyen kişilerin sayısında artışa neden oluyor. Artık tümör normal dokuya zarar vermeden, daha az kesi içeren işlemler ile çıkarılıyor. Cerrahi pek çok kanser türünün tedavisinde özellikle vücudun başka bölgelerine yayılmamış olanlar için büyük bir şans sunuyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber