Kanal İstanbul ÇED Raporu yayınlandı

Kanal İstanbul ÇED Raporu yayınlandı
23.12.2019
A+
A-

Kanal İstanbul, Türkiye’nin son yıllarında konuşulsa da son günlerde özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşılıklı açıklamalarıyla gündemde.

ERDOĞAN-İMAMOĞLU KARŞI KARŞIYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin yapılacağını İmamoğlu ise yaptırmayacağını açıkladı.

Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamada da önümüzdeki günlerde Kanal İstanbul’un ihalesinin yapılıp inşaata başlanacağını ifade etti.

ÇED RAPORU AÇIKLANDI

Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı’nın sitesinden Kanal İstanbul’un ÇED Raporu açıklandı.

Rapor, 10 gün boyunca askıda kalacak, görüş ve öneriler alınacak.

7 YIL 75 MİLYAR LİRA

Projenin ÇED Raporu’nda Kanal İstanbul’un yapım bedelinin 75 milyar lira olduğu ve yapım süresinin 7 olduğu belirtildi.

İMAMOĞLU: İBB OLARAK ÇEKİLDİK

İBB’nin 6 aylık bilançosunun açıklandığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’nun onaylanıp yayınlanmasının beliritlerek bunun sorulması üzerine şunları söyledi: 2018 yılında İBB olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bana göre usule uygun olmayan şekilde imzalanmış yada imzalatılmış olan iş birliği protokolünden İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz çekiliyoruz. Bu kararımız nettir. Çekildiğimizi de yazılı olarak bugün her iki bakanlığa da iletmiş durumdayız. Protokol de hukuksuzdur. 2018 yılında yetkisiz bir imza ile devreye sokulmaya çalışılmıştır. Kanal İstanbul’un birçok detayını açıklayacağım toplantıyı da çarşamba günü saat 09.30’da Saraçhane’deki binada yapacağım. 

Ensonhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber