Kamu kuruluşlarında çalışanlarla ilgili yeni yönetmelik!

Kamu kuruluşlarında çalışanlarla ilgili yeni yönetmelik!

Kamu kurumlarında çalışan vatandaşlara müjde! Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre şart aranmadan ücretli izin yapılabilecek.

Kamu kurumlarında çalışanların kurumlar arası geçici görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre geçici görevlendirilmelerde kadro ya da pozisyon bulunması şartı aranmayarak geçiçi görevlendirilen kurumlar tarafından aylıklı/ücretli izinli sayılacak.

DAHA ÖNCEDEN YAPILANLAR GEÇERLİLİĞİNİ KORUYACAK
Yeni yönetmelik gelmeden önce geçici görevlendirme alan çalışanlar görevlendirme süresi bitine kadar geçerliliğini geçerliliğini koruyacak.

HAKLARINI KURUMLARINDAN ALABİLECEK
Geçici görevlendirme alacak olan çalışanlar kurumlarda aylıklı/ücretli izinli sayılmasının yanı sıra mali, sosyal hak ve yardımlarını kurumlarından almaya devam edecek.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME UZATILABİLECEK
Geçici görevlendirmeye ilişkin onay işlemleri, bakanlıklarda bakan, diğer kuramlarda en üst yöneticilerin onayıyla tamamlanacak. Bakan veya en üst yönetici onay yetkisini alt makamlara devredebilecek. Geçici görevlendirme en fazla bir yıl olarak yapılabilecek ve her defasında bir yılı geçmemek üzere uzatılabilecek.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME NASIL BELİRLENECEK?
Geçici görev alacaklar çalışanlar kurumda çalışan en üst amirin onayıyla birlikte sınav, kura, kriter belirleme ve benzeri özel usuller ile göreve alınacak.

GEÇİCİ GÖREV BİTİNCE ESKİ KURUMUNA GERİ DÖNECEK
Geçici göreve çıkan çalışan, geçici görevinin bitmesinin ardından çalıştığı eski kuruma dönüş yapacak.

(Sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.