Kadınlara smear testi uyarısı

Kadınlara smear testi uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Alper Tuğlu, “Smear testi ve HPV (Siğil virüsü) taramaları ile serviks (rahim ağzı) kanserleri erken evrelerde taranmakta ve ameliyatsız basit operasyonel işlemlerle çoğu zaman tedaviler sağlanabilmektedir.” dedi.

Son yıllarda HPV enfeksiyonları ve bunlara paralel şekilde genital kanserler artış olduğu gözlenmektedir. Bu nedenle kanser ve diğer hastalıkların taramalarında erken tanı araçlarının tedavi açısından önemi büyüktür diyen Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Alper Tuğlu, “Serviks (rahim ağzı) kanserleri kadınlarda meme kanserinden sonra ikinci sıklıkta görülen kadın kanserleri arasındadır. Smear testi ile serviks (rahim ağzı) kanserleri erken evrelerde taranmakta ve ameliyatsız basit operasyonel işlemlerle çoğu zaman tedaviler sağlanabilmektedir.

Buna rağmen PAP smear testleri, adı üstünde tarama testleri olup kanserin kesin tanısı için yeterli tanısal önemi sahip bulunmamaktadır.
Smear testi sonucunda problem çıkan yani anormal smear testi sonucuna sahip kadınlara kolposkopik inceleme (kolposkopi) yapılmalıdır.
Serviks, vagina ve vulva dokularını bir büyüteç gibi genelde 5 ile 40 arasında büyüterek incelenmesine olanak sağlayan ve tarama amacıyla kullanılan aletin adına “kolposkop”, yapılan işleme ise “kolposkopi” adı verilmektedir.
Kolposkop yardımı ile jinekolojik muayene masasında genital bölgede yerleşen Serviks kanserleri , Vajen Kanserleri ve Vulva Kanserleri veya kanser öncüsü hastalıkları rahatlıkla ve ağrısız bir şekilde tanımlanabilir. Bu anlamda kadınların bir şüphe durumunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı doktoru tarafından kontrolü mutlaka yapılmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber