Jandarmaya 5 bin uzman erbaş alımı yapılacak!

Jandarmaya 5 bin uzman erbaş alımı yapılacak!
01.10.2021
A+
A-

İşte başvuru detayları Jandarma bünyesinde istihdam edilmek 5 bin uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek. İşte 2021 jandarma uzman erbaş alım detayları…

5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alınacağını belirtti.

Söz konusu başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Lise, önlisans ve lisans mezunu olan adayların başvurusu alınacak.

Askeri alımlar için detaylar şöyle; Jandarma Genel Komutanlığı’na 3 bin 901 jandarma, 250 muhabere, 12 at bakıcısı, 804 lojistik alt branşlı, 23 bot serdümeni ve 10 havacılık branşlarında olmak üzere 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacaktır. Konu hakkında Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre başvuru şartları da açıkladı. 2022 JGK uzman erbaş alımı başvuruları şartları hakkında tüm bilgiler aşağıda yer alıyor. Başvuruları “www.jsga.edu.tr” internet adresindeki “2021 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini” kılavuzunda yer almaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SON BAŞVURU TARİHİ
Başvuruları 1-10 Ekim 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris bu internet adresi üzerinden başvuruları yapılacak.
2021 Jandarma Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları T.C vatandaşı olmak ve erkek olmak, En az lise mezunu olmak, En az 167 boyda olmak, Başvuru kılavuzu’nda belirtilen eğitim seviyesinden mezun olma şartı aranmaktadır. Başvuru yapacak adaylar da eğitim şartı bulunuyor.
Jandarma branşına (Komando-Asayiş) başvuru yapacak adayların en az ortaöğretim (Lise) mezun olması şartı aranıyor. Lise, ön lisans ve lisans bölümleri’nden mezun olan adaylar başvuru yapabilirler.
1 Ocak 2021 tarihi itibarı ile 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2021 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak.
Askerlik görevini yaparken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmanız gerekiyor. Askerlik görevini tamamlamış adaylar için müracaat tarihi itibari ile terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor.
Dolayısı ile 1 Ocak 2016 tarihi ve sonrasında terhis olmak şarttır. Başvuru yapacak adayların 29 bitirmemiş olması ve terhisin üstünden 5 yıl geçmemesi gerekmektedir.

(kamupersonelialim)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber