Bedri Yaşar: Çiftçi üretmezse aç kalırız

Bedri Yaşar: Çiftçi üretmezse aç kalırız
31.03.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,’Ülkede haftalardır yaşanan virüs salgınının ardından açıklanan destek paketlerini bir umutla takip eden çiftçinin eli yine böğründe kaldı’ dedi.
Yaşar, corono virüs salgını sonrası her geçen gün artan sorunları gidermek için mağdur olan esnafa, sanatkâra, dar gelirliye ‘yeterli olmasa da’ destek verileceğini söyleyen iktidarın, çiftçiye halen bir destek paketi sunmadığını söyledi.

İYİ Parti’nin ilk günden itibaren salgının önlenemez aşamaya gelmemesi için ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmesini talep etmesine rağmen ‘evde kal’ mantığıyla yürütülen sürecin iyi yönetilemediğini de vurgulayan Yaşar, ‘Bu süreçte birçok kesim mağdur olmuş, mağduriyetlerin giderilmesinde tam anlamıyla başarılı bir sistem kurulamamıştır. Ancak kısmen de olsa esnafa, dar gelirliye, işverene destek verilirken çiftçi yok sayılmıştır’dedi.

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ
‘Yıllardır tüketen değil üreten bir toplum olmamız için çiftçimize sahip çıkmalıyız demekten dilimizde tüy bitti’diyen Yaşar, şöyle konuştu:

ÜRETİM OLMAZSA; ESNAF NE SATACAK, VATANDAŞ NE YİYECEK!

Bakın her gün sayılan desteklerin içinde çiftçimize yine umut çıkmadı. Üretimin olmadığı yerde esnaf ne satacak, vatandaş ne yiyecek. Çiftçi zaten dar boğazdaydı, şimdi sahipsiz bırakarak iyice beli büküldü. 500 bin TL’nin altında daire alacak kişiye destek var, milyonlarca sığınmacı için destek var; ama üretene, çiftçimize destek yok. Bu akılla izah edilebilecek bir durum değil. Bir an önce çiftçi hatırlanmalı ve nefes aldırılacak bir destek sağlanmalıdır.

TARIMA ARTIK DAHA ÇOK DEĞER VERMEK ZORUNDAYIZ
Yapılması gereken; çiftçimizin her türlü kredi borcu ertelenmeli, yapılandırılmalı ve
üretebilmesi için faizsiz kredi desteği verilmelidir. Elektrik başta olmak üzere mazot, gübre, yem gibi temel giderleri başta olmak üzere girdi fiyatları indirilmelidir. Çiftçilerimizin vadesi gelen tüm ödemeleri faizsiz bir şekilde çiftçiye uygun bir tarihe ertelenmelidir

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.