İstihdam garantili MEMGE Okulu Türkiye’nin Yıldızı

İstihdam garantili MEMGE Okulu Türkiye’nin Yıldızı
01.02.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından en başarılı ve prestijli İstihdam garantili meslek edindirme kurslarından olan MEMGE (Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor) okulunu ziyaret etti.

Türkiye’nin dünyaca tanınmış ünlü şefleri Yunus Emre Akkor ve Gülenay Yüce Coşkun’un MEMGE Okulu’nda eğitim verdiği derse katılan Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MEMGE’den başarı ile mezun olan 200’e yakın kursiyerin sektörde istihdam edildiğini söyledi.

BAŞKAN TOK’A MEMGE’DEN TEŞEKKÜR
İstihdama kapısı olan 5’inci dönem kurs eğitimi verilen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) Okulunda aşçılık, pastacılık pidecilik ve servis elemanı olarak eğitim alan öğrenciler ve okulun yöneticileri İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u ağırladı. İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı işbirliği ile sürdürülen MEMGE Okulunda, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Okulun yöneticileri, öğrencileri, dünyaca ünlü şefler Yunus Emre Akkor ve Gülenay Yüce Coşkun Başkan Tok’a sağladığı imkanlar için teşekkür etti.

BALCI, “ŞİMDİ DESTEK SIRASI BİZDE. ERDOĞAN TOK KARDEŞİMİN YANINDAYIZ”
MEMGE olarak Samsun’da son bir yılda en çok girişimcilik kursu açtıklarını ve çok sayıda kursiyere girişimcilik belgesi verdiklerini ifade eden Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı ise; “Şu an 5. dönem eğitimlerimiz sürüyor. Aşçılık, pastacılık,
pidecilik ve servis elemanı olarak eğitim alan öğrencilere, hem Samsun’dan hem şehir dışından alanlarında uzman eğitmenler, ünlü usta aşçılar tarafından dersler veriyoruz. KOSGEB işbirliği ile girişimcilik eğitiminin yanı sıra hijyen eğitimleri vererek kursumuzu başarı ile bitiren kursiyerlerimize hem iş yeri açmasına hem de sektörde istihdam edilmesinin önünü açtık. İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’un en büyük özelliği insana dokunan hizmetleridir. Başkanımız Erdoğan Tok, en çok desteğe ihtiyacımız olan bu süreçte bize elini uzatmıştır. 30 yıllık kadim dostum Erdoğan Tok’a şimdi destek sırası bizde. Geçmişte her süreçte bize maddi ve manevi destek sağlayan Erdoğan Tok kardeşimin yanındayız. Destekçisiyiz.” dedi.

BAŞKAN TOK; “MEMGE GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU”
İstihdam garantili Aşçılık Okulu MEMGE ile sektörde 200 kişinin istihdam edildiğine vurgu yapan Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz MEMGE okulumuzda hem kaliteyi hem de istihdamı her geçen gün daha yukarıya taşımaya devam ediyoruz. MEMGE, hizmet sektörünün hızla geliştiği ilçemizde ve şehrimizde bu sektörde görev yapacak başarılı elemanları yetiştirerek istihdama kalifiye eleman temin eden bir okul haline geldi. MEMGE’den başarı ile mezun olan 200 kişi sektörde istihdam edildi. İlk başladığı günden beri istihdam oranımızı hep %80’in üzerinde tutmayı başardık. Kursiyerlerimiz mezun olduktan sonra sadece eleman olarak değil patron olarak da hizmet sektörüne girebilecek kabiliyet ve bilgiye sahip oluyorlar. Türkiye’de marka haline gelen MEMGE kursumuzun öğrencileri, şehir dışından gelen ünlü şeflerimize ve bu kurs için gece gündüz çalışan İsmail Balcı kardeşime güzel sözleri için çok teşekkür ederim. MEMGE okulumuzun kazandığı başarıyı görünce gurur duyuyoruz. ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ünlü şeflerin gözetimi altında kursiyerler tarafından yapılan yemekleri tadan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve konuk şefler Emre Akkor ve Gülenay Yüce Coşkun’a şehrin simgesi Saat Kulesi maketi hediye etti.

İlkadım’da STK ve Hemşerilerle Güçlü Birliktelik…

Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a destek ziyaretleri sürüyor.

Samsun Bayburtlular Derneği Başkanı Hakan Tali ve Dernek Yönetimi Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

GÜÇLÜ BİRLİKTELİK MESAJI

Samsun Bayburtlular Derneği Başkanı Hakan Tali ve Dernek Yönetimi ziyaret ettikleri Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u çok başarılı bir hizmet dönemi geçirdiğini belirterek, “Hizmetleri, yatırımları ve çalışmaları dolayısıyla kendisini tebrik ediyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Erdoğan Tok, bize her platformda destek oluyor. Kendisine samimi duyguları ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

MEMLEKET İŞİ, GÖNÜL İŞİ

“Herkese yüreğimizi ve gönlümüzü açtık” diyen Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Bizim siyasetten muradımız, bölgemize, ilçemize ve milletimize hizmet etmek, milletimizin sevincini büyütmek oldu. Hemşerilerimizin sevinci sevincimiz. Üzüntüsü üzüntümüz oldu. Siyasetimizin merkezini bu duygu ve bu düşünce oluşturdu. Bu düşünceyle halkımızın düğününde cenazesinde, vatandaşımızın doğumundan ölümüne, iyi ve her önemli anında yanında olduk. Gecemizi gündüzümüze katarak teşkilatımızla, çalışma arkadaşlarımızla birlikte her şeyin en iyisine layık olan hemşerilerimiz için İlkadımımız için çalıştık. İlkadım’a yakışan hizmetleri yaptık. Bu büyük başarıları STK ve hemşehri derneklerimiz ile olan gönül birliğine borçluyuz. Hemşeri derneklerimiz kuruldukları kentlere kültürel anlamda büyük zenginlikler katar. Aynı şekilde hemşeri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlar. Bu anlamda yerel yönetimler olarak bizlerde gönül gönüle ve omuz omuza vererek hemşeri derneklerimiz ile bir arada olmaya devam edeceğiz. Gönül belediyeciliği olarak çalışmalarımızın merkezi konumunda her daim STK ve hemşehri derneklerimiz olacak. ” şeklinde konuştu.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, toplu fotoğrafın çekilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber