İstanbul’daki Samsunlular Samsun’a sahip çıktı

İstanbul’daki Samsunlular Samsun’a sahip çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarında yüzde 46 oranında indirime gitmesinin hemen ardından Samsun’da yapılan yüzde 25’lik zam tekrarlanan İstanbul Belediye seçimlerinde AK Parti’ye oy mu kaybettirdi?

Sosyal medyada Samsunlu vatandaşlardan, “İmamoğlu kazanamazsa İstanbul’da da olacağı budur” şeklindeki yorumlar, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı zora sokuyor” gibi paylaşımlarda bulunulmuştu.

İLK İCRAAT SU ZAMMI OLDU
Göreve devraldıktan sonra ilk icraatı suya zam yapmak olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ocak ayında suya yüzde 15’lik indirim yapıldığı belirterek, “Şu anda meclisimizin gündeminde SASKİ’nin su fiyatları ile ilgili yaptığı düzenleme var. Bu düzenleme daha önce geçmişte alınmış olan indirim kararırın SASKİ bütçesine getirdiği çok negatif bir yükün düzenlenmesi şeklindedir demişti.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ETKİLEMİŞ OLABİLİR
Samsunlular sosyal medyada seçim öncesi %15 indir, seçim sonrası %25 bindir. Birde üstüne üstlük zammı tarife değişikliği olarak savun demiş tepkilerini dile getirmişlerdi. İstanbullular Samsun’daki su zammını değerlendirin ona göre 23 Haziran’da seçiminizi yapın! Tercihiniz tercihiniz İMAMOĞLU’ndan yana olsun diyerek de paylaşımlarda bulunarak Samsun halkının sıkıntılarını dile gelmişti.

KARARLARDAN GERİ DURAMAM
Mustafa Demir yine yaptığı bir açıklamada; Türkiye’de yine büyük şehirler arasında suyu ucuz kullanan illerden bir tanesiyiz hala. Bu çapta değerlendirilmesini arzu ediyorum. Böyle bir gündemle gelmemeyi isterdim. Ama almamız gereken kararlardan da geri duramam diyerek konuşmuştu.

SU ZAMMI İSTANBUL’DA TEPKİSİZ KALMADI
Su zammı kararı Samsunlular da büyük tepki oluşturmuş ve bu olayın İstanbul’da tekrar edilecek İstanbul Büyükşehir belediye seçimini etkileyeceği konuşulmuştu. Samsunlular sosyal medyadan yüksek su zammına tepki gösterirken bu konunun İstanbul seçimini etkileyeceği önceden konuşulmuş tepkiler dile getirilmişti. İstanbul’da Ak Parti’nin seçimi kaybetmesi nedenlerinden biride Samsun’da suya yüksek zam yapılmasının İstanbul’da yapılan seçimde etkisi olduğu ve Ak Parti’nin oy kaybetmesinin nedenlerinden birtanesi bu olayın olduğu sosyal medyada ifade edilen konular arasında oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.