İstanbul’daki Samsunlular kimi destekledi?

İstanbul’daki Samsunlular kimi destekledi?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından İstanbul’daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen olurken bunların sadece 422 bin’i Samsunlu seçmen olup, 31 bin 124 sandıkta 23 Haziran Pazar günü yeniden oy kullandı. Peki İstanbul’daki Samsunlular kimi destekledi?

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kalırken, İstanbul’daki Samsunlu seçmenin hangi parti veya adayı destekleyeceği merak konusu oldu.

Samsun’daki siyasi parti vekilleri ve başkanlar İstanbul’da destekledikleri aday için oy istediler ve Samsunlu seçmeni ikna etme çabalarına girdiler.

SU ZAMMI ETKİLEMİŞ OLABİLİR
Seçimlerden sonra ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin suya yüzde 46 gibi zam yapmasının ardından Samsun kamuoyundan ve sosyal medyadan da büyük tepkiler çekmişti. Bununla beraber sosyal medya üzerinden İstanbul’da Samsunlu seçmenlere seslenerek AK Parti’nin seçim sonrası da zam yapacağını bu şekilde kanmamaları konusunda duyurlar yapmışlardı.

Su zammına da tepki olarak CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “İstanbul’da tekrarlanacak olan belediye başkanlığı seçimine atıfta bulunarak “Bugün göstermelik indirim yapanlar, dereyi geçtikten sonra yine bildiklerini okuyacak. Tıpkı Samsun’da yaptıkları gibi. Bunun bedelini vatandaşlarımız ödeyecek. Samsunluya yaşatılan, İstanbullu seçmene ders olsun!” diyerek kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu.

SAMULAŞ’A ZAM GÜNDEMDE
Samsun’da özellikle seçim sonrası içme suyuna yapılan zam eleştirilirken, yapılan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında tramvay ve halk otobüslerinin bağlı olduğu SAMULAŞ A.Ş’nin 15 milyon liraya ihtiyacı olduğu belirtilerek, Samsun’da ulaşım ücretlerine 3 yıldır zam yapılmadığına dikkat çekildi.

Gerçekleşen büyükşehir meclisinde SAMULAŞ A.Ş’nin bir çok gider kaleminde artış olmasına rağmen ulaşıma zam yapmadığı belirtilerek, raylı sistemde OMÜ üniversite kampüs içi güzergahının devreye alınması, sistemin modernizasyonu ile alt yapı iyileştirme çalışmaları nedeni ile SAMULAŞ A.Ş’nin 15 milyon liraya ihtiyacının olduğu vurgulanmıştı.

İMAMOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN DEDİLER
Sosyal Medya üzerinden İstanbul’da yaşayan Samsunlular seçimi büyük farklar ile kazanan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’ nu tebrik ettiler. İstanbul’da yaşayan Samsunlu STK temsilcilerinin Başkan seçilen Ekrem İmamoğlu’na desteklerini ifade ederken hayırlı olsun dilek ve temennilerinde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber