İslam: Haksız zenginliğe karşıyız

İslam: Haksız zenginliğe karşıyız
19.01.2019
A+
A-

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam,  ‘’Kimsenin zenginliğine karşı değiliz. O zenginliğin nasıl kazanıldığıyla ilgiliyiz. Biz haksız zenginliğe karşıyız’’dedi.

Samsun’da Saadet Partisi Atakum İlçe Başkanlığı tarafından ‘’Çare Var!’’ konferansı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Nazır Cihangir İslam, her zamanda ve zeminde hakkı savunacağını belirtti.

140 BİN KİŞİ KHK’LARLA İŞSİZ KALDI

KHK’larla 140 Bin kişinin işlerinden atıldığını belirten İslam, kadınlar hapiste, hamile kadınlar, loğusa kadınlar, bebekler hapiste. Biz böyle bir ülke mi hayal ettik? diye sordu. Kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin olduğu bir ülkede yaşamak istemediklerini söyleyen İslam, Necmettin Erbakan’ın cezaevi olaylarının olduğu dönemde, ‘’Bizim oturduğumuz şu iktidar, bir insanın canından daha değerli değildir’’ sözlerini hatırlatarak, hayata ve siyasete bakışlarını özetledi.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENMEMELİ

Bir yöneticinin mutlaka toplumda düşünce özgürlüğünü sağlaması gerekir diyen İslam, ‘’Düşünce özgürlüğü benim beynimin içinde düşünüp, düşünüp, kafamı ısıtıp içerde saklamam meselesi değil. Düşünce özgürlüğü; benim bunu sizinle paylaşmam. Tartışmaya açmam. Bu düşüncemin eleştirisini dinlememdir. Bunun için serbest düşünce ortamının olması gerekir. Siz bunun önüne geçerseniz beni insan olmaktan alıkoyarsınız.’’dedi.

EMANETİ KULLANIYORSAN HESAP VERMELİSİN

Konuşmasında hesap verilebilirliğin öneminden bahseden İslam, ‘’Hz. Ömer bir gün bütün Medine ahalisine kumaş dağıtılırken Hz.Ömer’in kumaşı fazladır. Sahabeden birisi halifeye sorar. Senin kumaşın neden benimkinden daha uzun diye? Hz. Ömer ‘’Ananı da al git demiyor’’ burası çok önemli. Benim oğlum Abdullah’ın hakkı da bende. Kessek ikimize de yetmeyecek, benim boyumda uzun o hakkını bana verdi helalleştik. Çağırdılar Abdullah’ı sordular evet ben hakkımı babama verdim dedi. İşte hesap verilebilirlik bu. Bugün bunu görebiliyor musunuz? Diyor ki, ben hesabımı Allah’a vereceğim. Ya onu zaten vereceksin ama bize de vereceksin çünkü bizim sana verdiğimiz emaneti kullanıyorsun.’’ ifadelerine yer verdi.

HAKSIZ ZENGİNLİĞE KARŞIYIZ

Bu ülke de gelirin %60’ını nüfusun %1’i kontrol ediyor ifadelerini kullanan İslam, ‘’Diyorlar ki, biz geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 3 Bin dolardı şimdi 10 bin dolara çıktı. Bir hesap yapalım. Kişi başına 10 Bin Dolar şu; yılda kundaktaki bebeğin, evdeki yaşlı nenenin, herkesin cebine 10 Bin dolar giriyor. Kaç ailenin bugün aylık geliri 20 Bin lira? Ha bu ortalama zaten, fakiri var zengini var. Bakıyoruz 16 yıldır kendini katlayan kesim dolar milyonerleri oluyor. Zenginliğe karşı mısın? Orda dur. Nasıl kazanıldığıyla ilgili. Haksız zenginliğe karşıyız.’’şeklinde konuştu.

İslam, konferansın sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber