İmar affının takibi iyi yapılmalı

İmar affının takibi iyi yapılmalı
30.01.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Gün birlik günüdür; ama deprem konusundaki yetersizliğin, tedbirsizliğin ve takipsizliğin bedelini vatandaşa ödetmeyin. ‘Seisimizi duyan var mı?’ çığlıkları bugün gibi kulağımızda” dedi. Yaşar, TBMM Genel Kurulunda deprem üzerine yaptığı konuşmada bir kez daha deprem gerçeği ile yüz yüze gelindiğini kaydederek, bu konuda bir an önce gerekli araştırma önergesinin verilmesi gerektiğini söyledi. 17 Ağustos 1999 depreminde yaşananları hatırlatan ve o gün ki acıların üzerinden 20 yılı aşkın süre geçmesine rağmen bugün gibi taze olduğunun altını çizen Yaşar, “3 ay önce deprem ile ilgili verdiğimiz önerge red edilmişti. Konu, önergeyi bizim ya da sizin vermeniz değil, sorunların bir an önce çözülmesidir. Bugün bir kez daha depreme hazır olmadığımız gerçeğiyle yüzleştik. Son yaşanan Elâzığ ve Malatya depreminde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1670 vatandaşımız yaralanmış, hasar gören binalar nedeniyle de binlerce vatandaşımız mağdur olmuş, evsiz kalmıştır. O yüzden Türkiye’deki deprem gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır” dedi.

Yaşar’ın konuşmasının devamını şu ifadelerle getirdi: “1990’dan önce yapılan binalarda bugün hangi deneyleri yaparsanız yapım depreme dayanıklı olmadığını göreceksiniz. Türkiye, nitelikli binalarla ilk defa 1990’dan sonra tanıştı. Bina standartıda bu yıllardan sonra arttı. O yüzden UYARIYORUZ! Bugün bu konuları konuşma zamanı değil belki; ama uyarmak da görevimiz, sorumluluğumuz. İmar affı yasası çıkardık. Ancak siz sadece müracaatları aldınız paraları topladınız. Bunların hangisi depreme dayanıklı bir bilgimiz yok. Lütfen! Bu iş, hafife almaya gelmez. Bunu her deprem olduğunda daha iyi anlıyoruz. O yüzden lütfen bu müracaatları tek tek inceleyin. Eğer depreme dayanıklı yapılar değilse bu müracaatlardan elde edilen gelirleri iade edin.

“İLİM VE BİLİMDEN KOPAMAYIZ”

Bu sektörde çalışan insanların belli bir standartı yok. Yalova depreminde Veli Göçer’i hatırlayın. Hiçbir teknik bilgisi, donanımı yok, hiçbir bilimsel karşılığı yok. Ama binlerce konut yapmış ve o konutların altında onlarca insanımız can verdi. Onun için bilime inanmalıyız. Bu konularda ilim ve bilimden başka hiçbir çıkış yolumuz yok.

“AFAD’ta, KIZILAY’a ve BELEDİYELERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Biz, deprem sonrası yapılan çalışmaların tümünü takdirle karşılıyoruz. Allah tümünden razı olsun. AFAD’dır, Kızılaydır, belediyelerdir vs. Bu depremde 82 milyon tek vücut olmuştur. Hepsimizin birlik ve beraberliğine ciddi katkıları olmuştur.

“DEPREM TARİH VERMEZ”

Depremin ne zaman geleceği ile ilgili net bir tarih ya da bilgi yoktur. Bu konuyu ciddiye alın artık. Biz 3 ay önce önerge vermişiz red edilmişti. Siz önergenizi getirin. Biz her türlü faydalı çalışmaya katkı vermeye hazırız. Bir an önce bu konuda gerekli çalışmalar için araştırma önergesini getirin, enine boyuna konuşalım, destekleyelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber