İmamoğlu: Atakum’da bir kurtuluş bağımsızlık ve varoluş mücadelesi var

İmamoğlu: Atakum’da bir kurtuluş bağımsızlık ve varoluş mücadelesi var
02.10.2022
A+
A-

Ordu’da gerçekleştirilen ‘’Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’’ nın ardından Samsun’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Dayanışma vurgusu yapan İmamoğlu ve Başkan Deveci, iki belediyenin ortaklaşa yürüttüğü Taflan Öğrenci Yurdu restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. 

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının katılımıyla Ordu’da  gerçekleştirilen ‘’Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’’ nın ardından Samsun’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atakum Belediyesi’ne ziyarette bulundu. 

İMAMOĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA

Atakum Belediye binası önünde coşkuyla karşılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu halk ile selamlaşmasının ardından Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile makamında bir araya geldi. İmamoğlu’na CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek’in yanı sıra CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve birçok partili eşlik etti.

‘’ATAKUM’DA BİR KURTULUŞ, BAĞIMSIZLIK VE VAROLUŞ MÜCADELESİ VAR ’’

 İBB Başkanı İmamoğlu ziyarette yaptığı konuşmada ülke gündemini ve yaklaşan seçimi değerlendirerek ‘’ Başkanımızı keyifle izliyoruz, kendisine başarılar diliyoruz. Hem İlkadım hem Atakum Atamızın ilk adımını  temsil ediyor. O ilk adımın içinde çok felsefe ve derinlik var. Bunu hissetmek ve taşımak lazım. Başta bir kurtuluş, bağımsızlık ve varoluş mücadelesi var. Bunun yanı sıra geleceğe umutla, çağdaş bir bakış var. Samsun’da o güzel ruhu, dayanışmayı ve o güzel başlangıcı yaşamaya geldik. Bu duyguyu da bu topraklara ayak bastığında her Türkiye vatandaşı hisseder. Biz bu dayanışmayı belediye başkanlarımızla devam ettirerek memleketimiz için çok önemli olan ve  önümüzdeki yıl yapılacak genel seçime görevimizin karşılığını layıkıyla vererek belki de en büyük katkıyı sunacak kişiler olacağız. Bu bağlamda hem dayanışmayı hem beraber iş yapmayı ve işbirliğini geliştirmeyi kentlerimize, beldelerimize en üstün hizmetleri vermeyi ilke edindik. Göreceksiniz hepinizin gurur duyacağı işler yapıyor olacağız. Bu anlamda da bugün toplanan 6’lı masa memleketimizin belki de tarihinin en önemli ortak akıl, ortak gelecek ve umut  masasıdır. Bu dönemde her şey siyaset üstüdür. Ekonomide, adalette , eğitimde her şey memleketin geleceği içindir. ‘’ ifadelerini kullandı.    

‘’GÜZEL GELİŞMELER YAŞANACAK’’

 Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, iki belediye arasındaki dayanışmanın olumlu bir süreci başlatacağına dikkat çekerek ‘’ Burada olmanız son derece önemli. Samsunlular sizi Samsunlu sayıyor. Biz de İlkadım Belediye Başkanı, Atakum Belediye Başkanı ve Atakum Belediyesi olarak Samsun’u ilk adım kenti olarak görüyoruz ve bu bilinçle çalışıyoruz. Tüm birimlerimizle hizmet olarak, siyaset olarak, İkili ilişki ve komşuluk olarak yurttaşlarımıza ulaşıyoruz. Siz oradan başlattınız. Biz de buradan Anadolu’ya çıkışı başlattık. Sizin eliniz orada havada bizim elimiz de burada havada. Bundan sonraki süreçte güzel gelişmeler yaşanacak.’’ diye konuştu.                        

 İKİ BELEDİYEDEN ORTAK ÇALIŞMA  

Başkan Deveci ve İBB başkanı Ekrem İmamoğlu görüşmenin ardından İstanbul Büyükşehir ve Atakum Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan Taflan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Atıl durumda bulunan yurt binasını öğrenciler için sosyal donatı ve yaşam merkezi haline getirecek çalışmalar hakkında bilgi alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnafla da bir süre sohbet etti. Başkan Deveci’yi ve İmamoğlu’nu karşılarında görünce son derece mutlu olan yurttaşlar bol bol fotoğraf çektirdi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber