İlkadım’ın Atıldığı Topraklardan Ata’ya Yolculuk

İlkadım’ın Atıldığı Topraklardan Ata’ya Yolculuk
10.11.2020
A+
A-

İlkadım  Belediyesi, İlk adımın atıldığı topraklardan Ataya yolculuk adıyla  İlkadım Eğitim ve Etüt Merkezi ‘nde (İLKEM) başarı elde etmiş 150 öğrenciyi 10 Kasım Atatürk’ü anma günü kapsamında Anıtkabir’e götürdü.

İlkadım Belediyesi eğitime verdiği desteklerle kendinden söz ettirirken çok değişik bir çalışmaya daha imza attı. İlkadım Eğitim ve Etüt Merkezi ‘nde (İLKEM)  başarı elde etmiş öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atarük’ün ölüm yılının 82. Sene-i devriyesinde Başkent Ankara’ya götürdü.  Hayatlarında Anıtkabir’ i ziyaret etme şansı olmamış 150 öğrenci bu vesile ile 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için Anıtkabir’i ziyaret etme fırsatını yakalamış oldu. Acem Tekkesi’nde düzenlenen uğurlama programına İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, Şerif Mırık ,Ramazan Bayraktar, İLKEM Eğitim ve Etüt Merkezi Eğitim Koordinatörü Davut Öz, Eğitimci İdris Yüce öğrenciler ve velileri katılım sağladı. Pandemi kurallarını eksiksiz uygulandığı uğurlamada öğrenciler otobüslere binişlerinde ateş ölçümü ve el dezenfektanı, maske kullanımı eksiksiz uyguladı.

“Var gücümüzle sizler için çalışıyoruz”

Yüzünü çağdaş uygarlığa çeviren Cumhuriyet’imizin Kurucusu, değerli Atamız Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’imizin kuruluşundan itibaren ilke ve inkılaplarının ışığında var olmaya devam eden bir millettin çocuklarıyla, gençleriyle Atamızı buluşturmak adına düzenlenen geziden onur ve gurur duyduğunu dile getiren İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık;”İLKEM Eğitim ve Etüt Merkezimizde ülkemizin ve dünyanın geleceğine yön verecek öğrencileri, sizleri yetiştirmeyi kendimize görev bildik. Bu görevin sorumluluğunu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Tüm imkanlarımızı gelecek nesillere sunuyoruz”

Milli ve manevi varlığımızı oluşturan tüm ilke ve değerlere, ‘en büyük eserim’ diyerek bizlere emanet ettiğin Cumhuriyete sahip çıkacak olan sizlersiniz diyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar; “Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve akademik alanda başarılarla dolu bir nesil yetiştirmek için belediyemizin tüm kaynaklarını geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sunuyoruz. Bu vesile ile Atamızın aramızdan ayrılışınızdan derin üzüntü duyuyor ve 82. yılında rahmetle anıyorum

“Bizler için gurur kaynağı oldu”

Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınları olan öğrencileri, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile buluşturmak için düzenlenen gezide öğrencilerin bir hayli heyecanlı olduğu gözlendi. Uğurlama öncesi duygu ve düşüncelerini dile getiren İLKEM’li öğrenciler Anıtkabir gezisine destek veren Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın, Ulu Önder ile öğrencileri buluşturan bu sosyal sorumluluk projesinin, toplumun geleceğini aydınlatmada çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ve kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber