İlkadım’da zincir marketlere kur denetimi

İlkadım’da zincir marketlere kur denetimi
28.12.2021
A+
A-

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artış iddialarına karşı harekete geçti. Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde zincir marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimleri yapıldı.

İlkadım ilçesinde belediye iletişim merkezine gelen şikayetleri değerlendiren İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların fahiş fiyatlardan dolayı oluşacak mağduriyetlerinin önüne geçiyor. Ekipler marketlerde, sebze ve meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor. Rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yapan zabıta ekipleri, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıp kayıt altına alıyor.

“Fahiş fiyatları Alo 153 ve 175 hattından bizlere bildirin”

Marketler zincirlerinin yükselen dolar kurunu bahane ederek olası yaşanacak mağduriyetlerin de önüne geçilmesi noktasında ilçede ortaklaşa denetimlerin sıklaşacağını dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Özellikle son günlerde kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahiş fiyat uygulamaları nedeni ile ekiplerimiz denetimlerini daha da sıklaştırarak olası fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyor. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerimiz ile ortaklaşa yürütülen denetimlerde uyarılara uymayan ve fiyat indirimini uygulamayan döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılmadığı yönünde aldığımız şikayetleri anında değerlendiren özel ekipler kurduk. Amacımız vatandaşımızın ucuz ürünlere rahat bir şekilde ulaşımını sağlamak. İlçe halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Fahiş fiyat uygulamasını tespit ettikleri işyerlerini bizlere Alo:153 Zabıta İhbar Hattı ile Bakanlığın Alo 175 hattına başvurabileceğini tekrardan hatırlatmak istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber