İlkadım’da eskiyen çöp kutuları yenileniyor

İlkadım’da eskiyen çöp kutuları yenileniyor
04.02.2020
A+
A-

İlkadım Belediyesi, cadde, sokak, park ve yollardaki eski çöp kovalarını yeni üretim modern tasarımlı çöp kovalarıyla yenilemeye başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafında yürütülen çalışmada dekoratif çöp kovalarını Kale Mahallesi Bankalar Caddesi başta olmak üzere kentin belirli noktalarına takmaya başladı.
Daha temiz bir kent için çalışmalarına ara vermeden devam eden İlkadım Belediyesi ilçe merkezinde ilçe halkının yoğun olarak kullandığı prestijli caddelere daha önceden yerleştirilen kullanılmayacak durumda olan çöp kovalarını yeniliyor. Çalışmalarda ekipler, kırılan ve kullanılmayacak durumda bulunan çöp kovalarının sökümünü yaparak yerine yeni çöp kovaları monte ediyor. Kale Mahallesi, Bankalar Caddesi’nden  startı verilen çalışmada ekipler, daha önceden  tespiti yapılan kentin diğer caddelerinde de kullanılmayacak durumda olan ve kırılan çöp kovalarını  yenileyecek. “Temiz Çevre, Temiz İlkadım” faaliyetleri kapsamında, şehrin işlek caddelerine yerleştirilecek olan modern çöp kovaları sigara küllüklerinide içinde barındırıyor. Özellikle sigara izmaritlerinin yol ve ağaç kenarlarına atılmasından dolayı gelen şikayetleri değerlendiren Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipleri, ilk etapta 100 adet çöp kovasını aynı çalışma kapsamında çöp kovası eksiği bulunan yerlere de çöp kovaları monte edecek.

“İlçede yaşam kalitesini arttıracak hassas bir çalışma sürdürüyoruz”
Görüntü kirliliği oluşmaması için vatandaşlarımızın bundan böyle cadde üzerinde bulunan küllükleri kullanmaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ Çöp kutuları, insanların yoğun olduğu ve çöp toplama araçlarının giremediği alanlarda kullanılacak. Yapılan çöp kutusu yenileme çalışmalarında pratik kullanım ve hijyenik şartların kolay sağlanması prensibi göz önüne alınıyor. Çöp toplama araçlarının şehir trafiğini aksatmasını önlemek amacıyla böyle bir çalışma başlattık.
İlk etapta  yaklaşık olarak 100 adet çöp kutusu yerleştirilecek. Çöp kutularını her biri arasında 50 metrelik bir mesafe olacak. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince şehrimizin cadde ve sokaklarının daha temiz olması için yeni çöp kutuları montaj çalışmalarına başlanıldı. Estetik görünümlü yeni çöp kovalarının onlarca örnek arasından titizlikle seçildi.
Yeni aldığımız çöp kovalarını esnafımız ve vatandaşlar da zarif buldu, beğendi. Bu kovalar sayesinde çöpler eskiye oranla daha derli toplu bir biçimde toplanacak, şehrimiz daha temiz görünüme kavuşacaktır. Ekipler şehrimizin önemli noktalarına kaldırım kenarlarına çöp kovalarının montaj çalışmalarını sürdürüyor. Daha temiz bir çevre ve ilçedeki yaşam kalitesini arttırmak adına hassas bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  1. Vatan DAŞTAN dedi ki:

    Seçim sponsorlarının diyeti ödenmeye başlanmış, iyiparti,akp,chp farketmez…