İlkadım’da çevre günü etkinliklerinde 50 fidan toprakla buluştu

İlkadım’da çevre günü etkinliklerinde 50 fidan toprakla buluştu
12.06.2022
A+
A-

5 Haziran Dünya Çevre Günü haftası etkinlikleri kapsamında çevreye ve doğaya verilen öneme değer katacak fidan dikme etkinliği düzenleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Temizlik İşleri çalışanlarının katılımıyla fidan dikim töreni’nde bulundu.Başkan  Demirtaş,”İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşümü mümkün atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla “Getir Atığını Al Harçlığını” projemize ilkadım’da hayata geçireceğiz”dedi.

 Gerek Covid-19 sürecinde gerekse yaz-kış demeden görevini üstün özveri ile sürdüren Temizlik çalışanlarına ithafen gerçekleşen etkinlikte dikilen 50 fidan toprakla buluştu.Kışla Mahallesi Şehit Uzman Jandarma Adem Güven Parkı’nda gerçekleştirilen fidan dikim programına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Tema Vakfı Samsun Şube Başkanı Leman Özay,mahalle sakinleri katılım sağladı.

“Gelecek nesillere yaşanabilir bir ilkadım bırakmak istiyoruz”

5 Haziran’ın içinde bulunduğu haftanın kendi haftası olarak kullanılan çevre haftası olarak ilan edilmesi bu hafta çerçevesinde ilgili duyarlılığımızın, bilincimizin arttırılması için birtakım faaliyetleri yapıyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için ağaçlarımızı korumalı ve daha çok ağaçlandırma çalışmalarına önem veriyoruz.Bugün Temizlik ve Park Bahçeler çalışanlarımızla birlikte çevre haftası dolayısıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdik. Sahip olduğumuz, bu doğal güzelliklerin korunması, geliştirilmesi ve ülkeye katılmasındaki öneminin artırılması için, herkese önemli görevler düşmektedir. Tüm Türkiye’de, yerel yönetimlerin aynı anda ağaç dikmesinin, aynı adımı atmasının ayrı bir güzelliği ve önemi olacağını düşünüyorum. Bu haftanın iyiliklere ve bu konudaki bilincin artırılmasına vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“İlkadım’da hayata geçecek”

Yakın zamanda başlayacak olan “Getir Atığını Al Harçlığını” projesinden de bahseden Başkan Demirtaş,” İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşümü mümkün atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla mahallelerimizi işin içine katacağız. Atıkları kaynağında ayrıştırmayı hedeflediğimiz projemizde mahalle muhtarları ile belirlenen gün ve saatlerde atık getirme noktalarına gelecek olan “ATOM” isimli atık toplama otobüsümüz; Kağıt, plastik, metal, cam ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar atıklar görevliler tarafından tartılacak ve atık türüne verilen TL karşılığındaki puanlar ise 24 saat içerisinde vatandaşın kartına yüklenecek. Yüklenen puan bilgisi ayrıca SMS ile iletilecek. Mobil atık toplama aracına verilen her atığın cinsine göre vatandaşa belediye tarafından verilen alışveriş kartına puan yüklenecek. Vatandaşlar yüklenecek puanlarla dilediği gibi harcama yapabilecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber