İlkadım’da berberler denetlendi

İlkadım’da berberler denetlendi
05.12.2019
A+
A-

İlkadım  Belediyesi Zabıta ekiplerinin işletme denetimleri kapsamında son durağı berberler ve kuaförler oldu. Ekipler dükkan önlerine konulan havlu kurutmalıklarına geçit vermedi.

Denetimler neticesinde 10 adet berbere ve 6 adet kuaföre belirlenen eksiklerini tamamlaması için süre verildi. Konu hakkında açıklama İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı,” Gerekli hijyen kurallarının sağlanıp insan sağlığına zarar gelmemesi için denetimlerin süreceğini belirtti.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kentte işyerleri denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Gıda ürünleri denetimleri ile başarılı bir çalışma sergileyen ekiplerin bu seferki durağı berberler ve kuaförler oldu. Ekipler 8 adet berber ve 5 adet kuaförün denetimini en ince ayrıntısına kadar hassas bir şekilde gerçekleştirdi. Kontrollerde işyeri ruhsatı, kuaför salonlarında kullanılan aletlerin temizliği ve iş yerlerinin gereken hijyen kurallarına uyup uymadıklarına bakıldı.

“Yapılan denetimlerin sonuçlarını olumlu alıyoruz”

Vatandaşlarımızın sağlığını herşeyin üstünde tutan bir yapıda denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz diyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı,” Yaptıkları denetimlerde başarılı olduklarını bildirdi. Son olarak yapılan berber ve kuaför denetimlerinin önemine değinen Sarı, “Birçok bulaşıcı cilt hastalıklarının özellikle kuaför gibi ortak kullanım alanlarında yaygın olduğunu biliyoruz. Bu nedenle salonlarda kullanılan makas ve benzeri aletlerin temizliğinin titizlikle yapılması gerekmektedir. Biz bu konuda vatandaşlarımızın zor durumda kalmalarını istemiyoruz. Yaptığımız denetimler ile berber ve kuaförlerin gerekli titizlikle işlerini yapmalarını sağladık” ifadesini kullandı.

“Vatandaşlara duyarlı olmaya davet etti”

Vatandaşların da hijyenik kurallar konusunda dikkatli olmasını isteyen Şeref Sarı,” Görülen bütün aksaklıklara vatandaşlarımız duyarlı olmalılar. Belediyemiz, işyerlerinde görülen kusurlar hususunda her zaman hassas bir yönetim içinde olacak. Bu nedenle her zaman belirttiğimiz gibi vatandaşlarımızın görülen tüm olumsuzlukları Alo Zabıta 153 numaralı hattına gelen bildirimler ve ihbarları ciddiyet ile değerlendirmeye alıyoruz şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber