İlkadım’da Atıklar Kazanca Dönüşüyor

İlkadım’da Atıklar Kazanca Dönüşüyor
07.05.2023
A+
A-

İlkadım ilçesinde atık yönetimi noktasında büyük hızlı bir dönüşüme kapı aralayan ‘Getir Atığını Al Harçlığını’ projesiyle geri dönüşebilen materyallerin ekonomiye tekrardan kazandıran vatandaşları her ay 500 TL’lik alışveriş kartı ile ödüllendiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,6.Dönem çekilişiyle 7 bin 450 bilet arasından kazanan ilk 5 talihliyi belirledi.

İlkadım Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü vatandaşların daha temiz ve güvenilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli önlemleri alırken bu doğrultuda gerçekleştirdiği “Getir Atığını Al Harçlığını” projesine ilgi gün geçtikçe çığ gibi büyüyor. Haftanın belli günleri ilçenin farklı lokasyonlarına ziyarette bulunan Mobil Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne getirdikleri geri dönüştürülebilir atıkları kazanca dönüştüren talihliler Belediye Hizmet Binası Çok Amaçlı Salon’da Samsun 8.Noter Katibi Cahit Cengiz Gülsevin gözetiminde 6.Dönem Mayıs ayı çekilişiyle belli oldu. Çekiliş öncesi beşinci dönem kazanan talihlilere 500 TL’lik alışveriş kartlarını İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş takdim etti. Akabinde 7 bin 450 adet bilet arasında 50 asil,10 yedek biletler kutudan tek tek çekildi. Şanslı bilet numaralarını sırasıyla (51396),(49512),(46749),(52303),(52212)  Başkan Demirtaş çekti. Geri kalan 45 asil 10 yedek talihli biletleri ise Samsun 8.noter Katibi Cahit Cengiz Gülsevin belirledi.

“Projemiz ilgi odağı oldu”

‘Çöpünüz altın olacak’ şeklinde benzer uygulama ile ilçe halkını geri dönüşüme teşvik yaptıklarını hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” ATOM otobüsümüz vatandaşlarımızın getirdikleri geri dönüştürülebilir atıkları topluyor. Tartılan bu atıkların karşılığını olan ödemeyi yapan firma yetkilileri birde 500 TL’lik alışveriş çekilişi için bilet veriyor. Böylelikle atığını çöpe atmayıp toplayanlar küçük de olsa teşvik edici bir kazanç elde etmiş oluyorlar. Takdir edersiniz ki, bu hususta en önemli sorumluluk hemşehrilerimize ait. İlk günden itibaren bu işe tahminlerimizin üzerinde bir ilgi oldu. İlerleyen zamanlarda bu işi belediye olarak yapmaya hazırlanıyoruz. İlçe halkımızın duyarlılıklarının artarak devam etmesini, komşularından bu hususa riayet etmeyenleri de, uyarmalarını özellikle istirham ediyorum. Çünkü geri kazandığımız her atık ekonomi için büyük bir kazançtır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber