İlkadım’da 3745 noktada dezenfekte çalışması yapıldı

İlkadım’da 3745 noktada dezenfekte çalışması yapıldı
29.11.2020
A+
A-

İlkadım Belediyesi pandemi sürecinin başından itibaren başlatmış olduğu Karadeniz bölgesinde yerel yönetimler arasında korona vakası görülen ve karantina altındaki ilçe vatandaşlarının apartmanlarını ve ortak kullanım alanlarını ücretsiz dezenfekte etmeye devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle 11 Mart tarihinden itibaren halk sağlığını korumak adına tedbirler alan ve bu tedbirleri eksiksiz uygulayan İlkadım Belediyesi, ücretsiz dezenfektasyon çalışmaları ile vatandaşlara destek oluyor. İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde devam Samsundaki belediyeler arasında ilk ve tek olarak uygulamayla ücretsiz dezenfektasyon çalışmaları  ilçe sakinleri tarafında takdir topluyor.

Vatandaşları hijyene, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına ve yapılan uyarılara özenle uymaları konusunda uyarıda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Halkımızın sağlığı için korona virüsün yayılımını azaltacak çalışmaları sürdürmekteyiz. İlkadım  Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Korona virüsün ülkemizde yaygınlaştığı zaman diliminde bu zamana kadar ilçemizde 1240  adreste Covid-19 nedeniyle başvuran korona virüs mağduru vatandaşımızın kalmış olduğu apartman ve dairelerin dezenfektasyonu sağladık.  Üniversitemizde hazırlanan sağlık açısında sakıncası olmayan dezenfektanlı solüsyonu (444 55 01)- (444 19 19) numaralı destek hattımızı arayarak belediyemizden korona virüs  nedeniyle ücretsiz ilaçlama talebinde bulunan tüm vatandaşlarımızın apartmanlardaki ortak kullanım alanları dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Ekiplerimizin ilçemizin her köşesinde farklı yürütmüş olduğu çalışmalarda  410 Bay-Bayan Kuaförü,250 Çocuk kreşi,380 Resmi kurum,355 Çocuk Parkı 470 Durak, ATM, banka gibi ortak kullanım alanlarını belirli periyotlarda dezenfektasyonu sağlanıyor. Bu görünmez tehlikeden vatandaşlarımızı korumak ve bilinçlendirmek adına özellikle sosyal medya aracılığı ile pandemiden korunabileceğimiz önlemleri duyuruyoruz. Vatandaşlarımızdan tek talebimiz bu kurallara ciddiyetle riayet etmeleridir” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.