İlkadım Mustafa Umar’ı konuşuyor!

İlkadım Mustafa Umar’ı konuşuyor!
10.06.2020
A+
A-

İlkadım Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mustafa Umar, Denetim Komisyonu’nun yaptığı incelemelerde belediyeye fahiş fiyatlarla alım yapıldığını anlattı.

İlkadım Belediyesi’nde meclis gündem maddeleri arısında yer alan Denetim Komisyonu Raporu’nun okunmasının ardından söz alan ve üç dönemdir belediyede meclis üyesi olan MHP’li Mustafa Umar, belediyenin fahiş fiyatlarla alım yaptığını söylemesi sosyal medyada alay konusu oldu.

PEKİ BU KONU NEDEN SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU?
Mustafa Umar, Necattin Demirtaş’ın MHP’den belediye başkanı olduğu dönem Umar meclis üyesi olmuş Necatti Demirtaş ile aynı partiden belediye meclisinde görev almıştı. Mustafa Umar, Başkan Necattin Demirtaş’ın ihtiyaç sahibi ailere verdiği kart ile Samsun’da sadece Mustafa Umarın sahibi olduğu marketten alış veriş imkanı sağlanmış buda Samsun’da yine en çok konuşlan ve tartışılanlar arasında olmuştu ve yine iddiaya göre Mustafa Umar O dönemde farklı bir şirket kurmuş şirketin adresini de marketinin karşısında bulunan patatesciyi göstermesi sosyal medyada konuşulan konular arasında olmuş kurulan şirketinde belirli sonra kapatılması yine atı alan Üsküdarı geçti yorumlarına neden olmuştu.

İşte sosyal medyada alay konusu olan bazı yorumlar;

yorum mustafa

FAİŞ FİYATLA MAL SATTI DEDİĞİ MARKET KENDİ ORTAĞI VE AKRABASI ÇIKTI

Mustafa Umarın’ın faiş fiyatla belediye mal sattığı dediği, Şenoğlu Market ve Kardeşler Gıda. Umar’ın eski ortağı olduğu belirlenirken aynı zamanda akrabası olduğu ifade edildi.

NEDEN ÖZELLİKLE MUSTAFA UMAR?
Başkan Necattin Demirtaş ile siyasi olarak yolları ayrılan MHP’li Mustafa Umar’ın meclis toplantısında gündeme getirdiği belediyeye fahiş fiyatla mal alındığını sorması şaşkınlık yaratırken İlkadım ilçesi halkı Mustafa Umar için Necattin Demirtaş’ın MHP’den belediye başkanı iken yaptıklarını açıklasın yorumuna neden oldu. Bu soruyu soran neden bir Ak Partili veya MHP’li başka bir meclis üyesi değilde özellikle Mustafa Umar’ın sorması kafalarda soru işareti yarattı.

MUSTAFA UMAR SORDU! FAHİŞ FİYATLAR UYGULANMIŞ
Özellikle gıda malzemelerinin fahiş fiyatlarla alındığını söyleyen Mustafa Umar, “İncelediğimiz faturalarda Yöntem Ticaret diye bir firmaya rastladık. Firma seçimlerin hemen ardından kurulmuş ve yine fazla sürmeden maliyeden kapanışı gerçekleştirilmiş. İşin çarpıcı tarafı bu firma sadece belediyeye mal vermiş. diğer iki firmada Şenoğlu Market ve Kardeşler Gıda. Bu firmaların Acem Tekkesi, Hanımlar Lokali gibi belediyenin çeşitli birimlerine fahiş fiyatlarla mal verdiklerini tespit ettik. Bugünkü fiyatı 65 lira olan bir ürünü 128 TL’den, 32 liralık ürün 46 liradan, 50 liralık ürün 84 liradan verilmiş. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Aynı ürünü iki farklı fiyata verildiğini de tespit ettik. Yapılan genel değerlendirmede söz konusu ürünlerin belediyeye %30 ile %50 arasında değişen yüksek fiyatlarla satıldığını tespit ettik. Öte yandan belediyemizin iştiraki olan Gazi İmar Şirketine verilen ürünleri göremediğimiz için oraya ne kadar ve nasıl verildiğini bilemiyoruz.” dedi.

BAŞKAN NECATTİN DEMİRTAŞ’TAN GEREKENİ YAPACAĞIZ AÇIKLAMASI
MHP’li üye Mustafa Umar’ı büyük bir dikkatle dinleyen ve notlar alan Başkan Demirtaş, “Şunu özellikle belirtmek isterim. Kamunun beş kuruşunun kimsenin üzerine geçmesine bizim rızamız olmaz. O bilgileri sizden alıp değerlendireceğim. Adamlarla ilgili gerekeni yapacağız. Yanlış işler yapılabilir ama bizim bile bile yanlış işe müsaade etmemiz asla söz konusu dahi değil. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bunun için de teşekkür ediyorum” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber