İlkadım Meclisinden Gazi ve Şehitler için anlamlı karar

İlkadım Meclisinden Gazi ve Şehitler için anlamlı karar
03.03.2022
A+
A-

İlkadım Belediyesi Meclisinde alınan kararla şehit aileleri ve gaziler belediyenin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 25 indirimle faydalanabilecek.

İlkadım Belediyesi Mart Ayı 2.birleşimine ait 6 gündem maddesinden oluşan meclis toplantısı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleşti. Gündemin ilk maddesi olan şehir dışı cenaze naklinde Km 1.00 TL ücretinin günümüz ekonomik şartları göre akaryakıt zamları nedeniyle KM 1.50 TL yükseltilmesi oy birliği ile kabul gördü.

Belediye Hanımlar lokali Kültür Merkezi İşletmesinde hammadde ve ürünlerindeki artış ve enflasyon artan maliyetleri nedeniyle bazı ücret kalemlerinde fiyat güncellemesinin oyladığı ikinci gündem maddesinde  konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Şehit ve gazilerin hayat standartlarını daha iyi bir noktaya getirmek için belediyemizin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 25 indirimle faydalanabilmelerini bu gündem maddesine eklemek istiyorum. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Emperyalist güçlerin tamamı ülkemizde devletler oluşturma çabası içerisinde. Bu hassas dönemde terör örgütleriyle girilen mücadelede şehit olan ya da gazi olan vatandaşlarımızın yakınları ve kendilerinin normal hayatta hayat standartlarını yükseltmek için biz de belediyemizin işlettiği tesislerden daha fazla faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için de şehit yakınlarına ve gazilere indirim yapmak istiyoruz” dedi. Gündem maddesine eklenen bu teklifle oy birliği ile geçti.

“Yeni modern çöp konteynerleri için kredi teklifi kabul gördü”

Toplantının üçüncü gündem maddesi olan mevcut konteyner sisteminin yenilenebilmesi için ilk etapta İlkadım ilçesinin muhtelif mahalle,cadde ve sokaklarda kullanılmak üzere 3.750 Litre kapasiteli 300 adet vinçli yer üstü ataçman başlıklı çöp konteyneri için 6.660.000.000 TL+KDV li kredi başvurusu talebi oylamada 16 kabul oyu alarak oy çokluğu ile kabul gördü.

“Meclis Üyesi Çakır, Kadınlar toplumun önemli bir değeridir”

İmar Komisyonuna havale edilen 2 gündem maddesinin ise uygun görülmediği toplantıda gündem dışı söz alarak üzerinde Şavaş’a Hayır yazılı önlük ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan CHP Meclis Üyesi Hatice Çakır,” Kadının hatırlanması, sorunlarının gündeme gelmesi ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirmeleri açısından önemli bir gündür. Kadın, anne olması nedeniyle varlık sebebimiz, toplumun temel direği, çok önemli bir değerdir. Kadınlarımız tüm hayatları boyunca yaşanan problemlerin birinci derecede muhatapları olmalarına rağmen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan aileleri için en büyük destek, en büyük moral kaynağı olmuştur. Bu nedenle kadınlarımıza karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış içinde olmalıyız. Toplumun mimarları olan kadınlarımızın tüm sorunlarının çözüldüğü, maddi ve manevi olarak hak ettiği konuma geldiği bir dünya dileğiyle, Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı”

İlkadım ilçemizde kadınların yönetime katılımı anlamında diğer ilçelere örnek olabilecek potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Başkan Demirtaş,” Biz de, İlkadım Belediyesi olarak, kadınların yönetime katılması konusunda elimizden gelen desteği veriyoruz. Ayrıca kadınlarımızın daha rahat ve sosyal bir hayat yaşamaları için de belediye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Ben bu vesile ile hem kadınlarımızın, hem annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.