
Samsun İlkadım Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarına karşılık devrettiği bazı taşınmazların, SGK Samsun İl Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satışa çıkarılacağının duyurulması kamuoyunda tartışma yarattı. Özellikle devredilen taşınmazlar arasında imar kapsamında çocuk parkı ve sosyal donatı alanı olarak ayrılan alanların SGK'ya devredilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.
İlkadım Belediyesi'nin SGK'ya Devrettiği Taşınmazlar İhaleye Çıkıyor
Edinilen bilgilere göre, SGK Samsun İl Müdürlüğü, İlkadım Belediyesi tarafından borçlara karşılık kuruma devredilen çeşitli taşınmazları ihale yöntemiyle satışa çıkaracağını duyurdu.
Vatandaşlar: "Çocuklarımızın Parkı Satılmasın"
İhaleye çıkarılacağı belirtilen alanların bulunduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlar, imar kapsamında park ve yeşil olarak ayrılan alanların alanların ticari amaçlarla el değiştirmesine tepki gösterdi.
Mahalle sakinleri, çocukların oyun oynayacağı ve ailelerin nefes aldığı sosyal alanların korunması gerektiğini belirterek, kamu yararını ilgilendiren bu alanların satışına karşı olduklarını dile getirdi.
Vatandaşlar, park ve sosyal donatı alanlarının şehir yaşamı açısından vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, ilgili kurumların konuyu yeniden değerlendirmesini istedi.
Park ve Sosyal Donatı Alanları Konut Alanına Dönüştürüldü
Vatandaşlardan edinilen bilgilere göre, daha önce park ve sosyal donatı alanı olarak planlanan bazı taşınmazların imar planında yapılan değişiklikle konut alanına dönüştürüldüğü, ardından da belediyenin SGK'ya olan borçlarına karşılık kuruma devredildiği öne sürüldü.
Söz konusu iddialarla ilgili resmi kurumlar tarafından yapılacak açıklamaların kamuoyu tarafından merakla beklendiği öğrenildi.
SGK Resmi Satış İlanını Astı: 5 Taşınmaz Elektronik İhaleyle Satılacak
SGK Samsun İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan **"Gayrimenkul Satış İlanı"**nda, İlkadım Belediyesi'nden devralınan bazı taşınmazların 29-30 Temmuz 2026 tarihleri arasında elektronik ortamda açık artırma usulüyle satışa çıkarılacağı duyuruldu.
İlan panosunda yer alan bilgilere göre satış listesinde şu taşınmazlar bulunuyor:
- Çivril Mahallesi – 1.866,48 metrekare arsa (Ticaret Alanı)
- Derecik Mahallesi – 6.215,19 metrekare arsa (Gelişme Konut Alanı)
- Kavacık Mahallesi – 8.236,57 metrekare arsa (Konut Alanı)
- Kıran Mahallesi – 4.739,76 metrekare arsa (Ticaret + Konut Alanı)
- Kılıçdede Mahallesi – 337,44 metrekare arsa (Konut Alanı)
İlanda, taşınmazların tahmini satış değerlerinin yaklaşık 6 milyon TL ile 70 milyon TL arasında değiştiği, elektronik ihale başvurularının 14 Temmuz 2026'da başlayacağı, başvuruların ise 27 Temmuz 2026 tarihinde sona ereceği bilgisi yer aldı.
Mahallelerde Endişe Hakim
Satışa konu olduğu belirtilen alanların geleceği konusunda belirsizlik yaşanırken, vatandaşlar çocukların oyun alanlarının ve mahallelerin ortak yaşam alanlarının korunmasını istiyor.
Mahalle sakinleri, şehir planlamasında yeşil alanların önemine dikkat çekerek, kamu yararını ilgilendiren taşınmazlarla ilgili süreçlerin şeffaf şekilde yürütülmesini talep ediyor.

