İlkadım Belediyesinden Gazi ve Engelliler İçin Skandal Karar!

İlkadım Belediye meclisinde skandal oylama…

İlkadım Belediyesinden Gazi ve Engelliler İçin Skandal Karar!
07.12.2016
A+
A-

İlkadım Belediye meclisinin 2016 yılının son toplantısında bazı belediye hizmetlerinin ücretlendirilmesi görüşüldü. CHP Belediye meclis üyesi Naci Altuncu’nun, İlkadım belediyesine ait spor tesislerinde gazi ve engelli vatandaşların ücret alınmaması ile ilgili teklifi AKP grubunun oylarıyla reddedildi.

ENGELLİLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ İÇİN SPOR TESİSLERİNDEN ÜCRET ALINMASIN

CHP İlkadım Belediye meclis üyesi Naci Altuncu söz alarak “ İlkadım spor tesislerinde engelli vatandaşlarımız ve gazilerimizin ücret vermesi bir belediye meclis üyesi olarak bize dokunur. Meclisimize engellilerimiz ve gazilerimiz için spor tesislerinden ücret alınmamasını öneriyorum” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR ÇOK ÖNEMSENMİŞ

CHP nin bu önerisi, AKP meclis üyelerinin tümü tarafından reddedildi. Özellikle bu günlerde hergün şehit ve gazi verirken AKP lilerin bu tutumu şaşkınlık yarattı. Daha dört gün önce engelliler için salonlarda toplantılar yaparak engelli vatandaşlarımızı çok önemsediklerini söyleyen İlkadım Belediye yönetimi ve AKP meclis üyelerinin bu önergeyi kabul etmemesinin gerekçesi bilinmiyor.

ŞEHİT YAKINLARINA SAYGISIZLIK!

Altuncu bununla birlikte İlkadım Belediyesine ait bazı sosyal tesisleri salonlarının kullanımında ücret indirimi için “yapılabilir” ifadesinin bazı şehitlerimiz için yapılır bazıları için yapılmaz anlamı taşıdığı için “yapılır” şeklinde düzeltilmesini istedi. Yine aynı şekilde AKP li meclis üyeleri tarafından bu önerge de kabul edilmedi.

Öte yandan 3 Aralık dünya engelliler gününden bir gün önce İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok kendi  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda>>> Engelli olmak değil, engelli vatandaşlarımıza ‘engel olmak’ en büyük sorun ve özürdür.! Hep birlikte zihnimizdeki engelleri kaldıralım.! Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır dedi. Bugün ise kendi söylediği sözleri alınan karar ile kendi yalanladı. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber