İlkadım Belediyesi’ndeki Büyük Vurgunun Detayları Ortaya Çıktı

İlkadım Belediyesi’ndeki Büyük Vurgunun Detayları Ortaya Çıktı
02.12.2020
A+
A-

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bugün gerçekleşen meclis toplantısında belediyede yaşanan zimmete para geçirme olayı ile ilgili açıklama yaparak meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Demirtaş, İlkadım Belediyesinde yaşanan bir işçinin zimmetine para geçirmesi ile ilgili açıklama yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. Demirtaş, yaşanan zimmet olayının doğru olduğunu ve olaya adı karışan belediye çalışanı ile ilgili yasal sürecin başlatıldığını söyledi.

Başkan Demirtaş, açıklamasında “Vakıflar Bankası ile bazı hesaplarda anormal bir hareketliliğin görüldüğü bu hesapların incelenmesi gerektiği noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Bana verilen liste ile yapılan ödemeleri taradığımızda belediyemizde bordro düzenlemesinde görev alan personel müdürlüğümüzde çalışan Cevat Gürel’in Temmuz 2019’dan Kasım 2020’ye kadar düzenli olarak rakamlar düzenli değil de işlemler düzenli her ay en küçük rakam 4 bin liradan başlamış 9, 16, 30, 180 bine kadar giden bir tabloda normal bağış ödemelerinin dışında kendi hesabına para aktarımı sağlanıyor. İşlem kısaca şöyle nasıl yapıldığını anlatmak durumundayım. belediyemizin maaş ödemeleri ile ilgili bankaya yazdığı talimat ekindeki işçi memur ücretlerinin toplamı gerçek toplam 1 milyar 200 milyon lira. Lakin rakam sayfa ekinden ve hayalen fazla alınmak sureti ile 1,200 yerine 1,400 alınıyor. Hesapların kontrolünü de bu arkadaş yaptığı için olay fark edilmiyor. Bu çalışanın süreç içerisinde 860 bin lira kendisine para aktarıldığı tespit ediliyor. Şimdi bir taraftan bu paranın ödemesi yapılacak bir taraftan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk savcılığa verdik. Bir taraftan ilgili yaptığı işin farkında olsa gerek  belediyeye 150 bin lira buna karşılık para yatırdı biz bu arada onun üzerine kayıtlı gayrimenkullerine, hesaplarında ki paralarına ve aracına el koydurduk. İncele devam ediyor. Bu işi tek başına mı yaptı başka birileri de varsa inceleme sonunda ortaya çıkacak.” dedi.

Hesap listelerinin toplanıp karşılaştırılması halinde aradaki farkın ortaya çıkacağını ifade eden Demirtaş, eski bir müfettiş olarak olayda ihmal gördüğünü söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber