İlkadım Belediyesi’nde sosyal denge sözleşmesi imzalandı

İlkadım Belediyesi’nde sosyal denge sözleşmesi imzalandı
31.01.2023
A+
A-

İlkadım Belediyesi ve Türk Yerel Hizmet-Sen Sendikası arasında bir yıllık “Sosyal Denge Sözleşmesi” imzalandı. İmzalanan sözleşme kapsamında oranlar yüzde 100 oldu.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde, çalışanların ekonomik durumunu iyileştirmek ve iş barışını sağlamak amacıyla Türk Yerel-Sen Hizmet Sendikası ile İlkadım Belediyesi arasında “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi” imzalandı. Başkan Demirtaş, sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada, Çalışan memurlarımızı kapsayan bu toplu sözleşme ile emekçilerimizin ekonomik şartlarına bir nebze dahi olsa katkı sunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. Değerli çalışanlarımızın aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu yaşam sürmeleri bizler için çok önemli” dedi. 

“Çalışanlarımız adına minnet duyuyorum”

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan ve sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyen Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Tuncay Erden,” Memurlar adına İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz meseleye sendikacılık noktasından bakmıyoruz. Bu kente hep birlikte hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bu dönem İlkadım’ı özellikle ilmek ilmek dokuyarak, hakikaten cadde ve sokakları yeni bir görünüme kavuştuğunu görüyoruz. Çalışanlarımıza en yüksek taban üzerinden zam verildi. Çalışanlarımız adına minnet duyuyorum” diye konuştu.

“Başkanımız çalışan emekçinin yanında olduğunu bizlere hissettirdi”

Ekip ruhuyla çalışarak daha güzel bir İlkadım inşa etmeye ve kentimiz için en güzelini üretmeye devam edileceğini kaydeden Türk Yerel Hizmet Sen Samsun Şubesi Başkanı Osman Yağmur ise,” Değerli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için aralıksız olarak çalışacağız. Bugün imza altına aldığımız sözleşmeyle Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş bir kez daha çalışan emekçilerin yanında olduğunu bizlere hissettirdi. Memurlarımız da İlkadım’a daha iyi hizmet etmek için tüm güçlerini ortaya koyacaktır. İmza altına alınan sözleşmenin şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Başkan Demirtaş, Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diledi”

İlkadım Belediyesi’nde çalışan hiçbir personeli enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Zor şartlara rağmen emek cephesinde, emeğiyle geçinen arkadaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bu seneki sosyal denge tazminat sözleşmesini en üst limit olan yüzde 100 üzerinden imzaladık. Bu da günümüz ekonomik şartlarında çok büyük bir oran. Her bir personelimizin aileleriyle birlikte refah içinde yaşamını idame ettirebilmeleri için hassasiyet gösteriyoruz. Bundan dolayı bütün imkânlarımızı zorlayarak sözleşmemizi en üst limitten imzaladık. İlkadım için hep birlikte ve iş birliği içerisinde hayırlı hizmetler vereceğimize inanıyorum. Sendika ile imzalanan sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olması diliyorum. İnşallah hakkınızı helal edersiniz. Bundan sonra da Allah bize şehrimize en iyi hizmeti yapmayı nasip eder” diye konuştu.

“İmza töreni plaket takdimi ile son buldu”

Başkanlık makamında yapılan görüşmeye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Tuncay Erden,Türk Yerel Hizmet-Sen Samsun Şube Başkanı Osman Yağmur ile belediyenin ilgili müdürler ve sendika yönetimi katıldı. Programın sonunda  Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Tuncay Erden Başkan Demirtaş’a plaket  ve çiçek sundu. Plaket sunumlarının ardından sosyal denge zamları ile ilgili olarak imzalar atıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber